Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trgovina

Ikea bi u Srbiju mogla uložiti 1,2 milijarde eura

ikea
Duško Marušić/Vecernji list
09.05.2010.
u 07:55

U tijeku su pregovori kojima bi se omogućilo otvaranje pet Ikeinih centara u Srbiji i zapošljavanje oko 9000 radnika, kaže švedski veleposlanik Krister Bringeus.

Krister Bringeus, veleposlanik Švedske u Srbiji kazao je za Tanjug kako bi Ikea narednih godina mogla uložiti oko 1,2 milijarde eura u izgradnju novih pogona i razvoj biznisa na tržištu Srbije, prenosi biznis.ba.

Bringeus tvrdi da su u tijeku pregovori kojima bi se omogućilo otvaranje pet Ikeinih centara u Srbiji i zapošljavanje oko 9000 radnika. Prvi Ikein centar u Srbiji bi trebao biti otvoren za dvije godine u blizini zračne like Nikola Tesla. 

Direktor kompanije Ikea za Srbiju, Sloveniju i Hrvatsku Dragan Skalušević početkom ove godine izjavio je da taj veliki trgovac namještajem planira izgradnju robne kuće i šoping centra u neposrednoj blizini Beograda u vrijednosti 300 milijuna eura i 2000 zaposlenih, piše biznis.ba. 

Iako je Ikea u Hrvatskoj, nadomak Rugvici pokraj Zagreba (uz autocestu Zagreb - Lipovac, neposredno prije naplatnih kućica Ivanja Reka), planirana je 2011. godine, zbog brojnih proceduralnih problema Šveđani su u nas rok prolongirali također na 2012., ali ne odustaju od svog projekta trgovačkog centra na 390 tisuća kvadrata u kojega su već uložili 26 milijuna eura, a planiraju oko 300 milijuna te 3000 radnih mjesta. Ostaje sad samo vidjeti tko će prvi dobiti Ikeu - Hrvatska ili Srbija, gdje je planirana kasnije. Inače, Hrvati u najbližim Ikeinim centrima u okruženju godišnje ostave 60 milijuna eura.

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:23 27.05.2010.

IKEA MOTO: NAĐIMO NAJMANJU CIJENU BILO KOJEG PROIZVODA NA TRŽIŠTU I ONDA JE PREPOLOVIMO DOK SE NE RIJEŠIMO KONKURENCIJE

Avatar bok
bok
09:46 10.05.2010.

Koga zanima Ikea u u Srbiji? Mene zanimaju vise dogadaji u zemljama u okruzenju poput SLO-A-I-H...

OB
-obrisani-
02:03 03.09.2010.

Isto kao i svih shopping centara...i kad se okrenes nema vise tvog mesara, ribarnice, sitnih obrta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije