Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOBIČAJENA ROTACIJA?

Igora Šepića smjenjuju iz riječke rafinerije, dolazi Radovan Perišić

Rafinerija Rijeka
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
27.09.2014.
u 23:18

Šepić će biti direktor službe za energetiku

U jeku zbivanja vezanih uz neizvjesnu sudbinu sisačke rafinerije uprava Ine, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih kompaniji, odlučila je smijeniti čelnika riječke rafinerije Igora Šepića te na njegovo mjesto već od 1. listopada postaviti njegova zamjenika Radovana Perišića. Doznaje se i da se Šepićeva smjena već dulje razmatrala zbog navodnog nezadovoljstva njegovim upravljanjem u rafineriji pa, prema tome, smjena nema veze s aktualnim zbivanjima oko sisačke rafinerije.

Osobe bliske rafineriji u Rijeci ne znaju razloge smjene, pogotovo im nije jasno što je bilo loše u procesu upravljanja jer rafinerija nema samostalnost i odluke se donose u centrali. Tim više što su rafinerije od kraja prošle godine prešle s razine sektora na razinu službi. Mišljenja su zato kako je riječ o uobičajenoj menadžerskoj rotaciji koja se događa svake dvije do tri godine, barem što se tiče kadrova u rafineriji.

Šepić će prijeći na mjesto direktora službe za energetiku koja obuhvaća obje rafinerije. To je nešto niže rangirana pozicija od one čelnika riječke rafinerije. Njegov prethodnik Ivan Krešić otišao je prije tri godine s mjesta direktora u upravu Ine, gdje je i danas. Tada je Krešićeva desna ruka bio Šepić, tadašnji rukovoditelj poslovne izvrsnosti, isto kao što je i sada Šepiću desna ruka njegov nasljednik Radovan Perišić.

Perišića mnogi hvale kao znalca u rafinerijskom biznisu, što je navodno i bio važan razlog za dobivanje povjerenja.

>> Sisak i Rijeka donijet će 2,3 mlrd. $ gubitka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije