Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Rađenović

Vlada će smanjiti namete poduzetništvu u vrijednosti od 300 milijuna kuna

igor rađenović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
24.06.2015.
u 09:09

Opravdani parafiskalni nameti će se smanjivati, a neopravdani će se ukinuti, kaže Rađenović

Zamjenik ministra financija Igor Rađenović gostujući u emisiji Hrvatskog radija, rekao je da Vlada planira smanjiti namete za oko 300 milijuna kuna. Povjerenstvo na čijem je čelu, trenutno vodi razgovore s partnerima iz Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavac I drugih komora kako bi od 1. srpnja izašli s konačnim registrom parafiskalnih nameta. Na tom popisu trenutno je 190 nameta.

“Opravdani parafiskalni nameti će se smanjivati, a neopravdani  će se ukinuti”, rekao je Rađenović i dodao da je u posljednje dvije godine ukinuto ili smanjeno 57 parafiskalnih nameta. 

>>  Mimo poreza državi platimo 
6,4 milijardi kuna 
raznih nameta

Komentara 2

EL
EldersRealm
10:07 24.06.2015.

A sta je s nametom da svaka firma pa i sa samo jednim zaposlenim mora imati radnika osposobljenognza zastitu na radun1. stupnja sto naplacuje ministarstvo i to par tisuca kuna? Tecaj od 6 sati u Algebri kosta 1000 kuna. Zakonom ste zabranili da zastitu na radu u firmama obavljaju vanjski suradnici, dakle profesionalci. To nije novi namet?!

MA
malaplava
20:28 25.06.2015.

ma najbolje svima poslodavcima uvesti zakon da nemoraju isplaćivati plaće niti druga davanja pa nek se bogate još više,svakako je većina što ima stekla preko noći..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije