Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STYRIJIN PROJEKT

I veliki su dio Moje poduzetne Hrvatske

Jastrebarsko
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.03.2016.
u 08:25

Dio projekta Moja poduzetna Hrvatska je i Festival poduzetništva, obrtništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Svjesni da su malo i srednje poduzetništvo važan segment hrvatskog gospodarstva te da je u njemu zaposleno 65 posto ukupnog broja zaposlenih naše zemlje, kako bi potaknuli razvoj malog i srednjeg poduzetništva te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, Večernji list, Poslovni dnevnik i 24 sata u suradnji s gradovima i županijama pokrenuli su projekt Moja poduzetna Hrvatska i organiziraju Festival poduzetništva, obrtništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Osim Poslovnog uzleta, projekta koji već tri godine promiče malo i srednje poduzetništvo, nagrađuje najbolje male i srednje poduzetnike u Hrvatskoj te im omogućuje alate da postanu još bolji, uspješniji i da ostvaruju rast poslovanja u suradnji s partnerima, pokrenut je i projekt Moja poduzetna Hrvatska i u sklopu njega Festivali poduzetništva, obrtništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Kolika je važnost malog i srednjeg poduzetništva te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, shvatili su i partneri koji su se priključili ovom projektu, kao i lokalne samouprave koje su se uključile u organizaciju ovih festivala poduzetništva koji će se održati u 14 gradova diljem Hrvatske. 

Tvrtke koje su partneri projekta podupiru male i srednje poduzetnike kroz svoje specijalizirane usluge te kroz posebne pakete i popuste koje nude za male i srednje poduzetnike. Također, tvrtke partneri projekta Moja poduzetna Hrvatska razvoju malog i srednjeg poduzetništva u velikoj mjeri doprinose kroz razvoj i širenje mreže partnera. Usto, koriste i proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u stvaranju vlastitih proizvoda, čime OPG-ima omogućuju plasman i prisutnost na domaćem i stranim tržištima.

Benjamin Cerovac

Bisnode, direktor

Cilj Bisnodea jest biti djelotvorna pomoć u unapređenju poslovanja svake tvrtke i podrška u odlučivanju. Naše analize pokazuju kako je poduzetništvo u stalnom porastu, a konstantno se trudimo dati podršku i doprinos njegovu razvoju. Provodimo i projekt certificiranja vodećih poslovnih subjekata, a najveći broj najboljih dolazi upravo iz sektora malih i srednjih poduzeća. Već smo nekoliko godina jedini analitički partner projekta Poslovni uzlet, a odluka o uključivanju u Festival poduzetništva i obrta uslijedila je kao prirodan nastavak te suradnje.

Mislav Blažić

PBZ Card, predsjednik uprave

PBZ Card podupire obrtnike i OPG-ove kroz posebne produkte poput American Express kartice za obrtnike koja nudi specifične pogodnosti namijenjene ovoj ciljanoj skupini i njihovim potrebama, a Privredna banka Zagreb cijelim nizom financijskih proizvoda i usluga prati male i srednje poduzetnike. Već smo se potvrdili kao partner sličnih projekata koji su poticali razvoj domaćeg poduzetništva, seoskih i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Vrijednost ovog projekta prepoznajemo u njegovoj višeslojnosti, cjelovitosti i sveobuhvatnosti. 

Marijan Babić

Avantcar, direktor

Rado smo se kao tvrtka-partner uključili u projekt Moja poduzetna Hrvatska. Popularizacija i promocija malog i srednjeg poduzetništva, obrtništva i OPG-a uz podršku gradova, županija i Hrvatske zajednice županija zajednički je cilj kako nas koji smo partneri tako i ostalih sudionika projekta Moja poduzetna Hrvatska. Naša tvrtka i inače pomaže sve oblike poduzetništva kroz razna sponzorstva, partnerstva, ali i kroz definirane usluge koje su ciljano osmišljene za malo i srednje poduzetništvo s ciljem i željom da im olakšamo poslovanje.

Mislav Galler

Vipnet, direktor prodaje posl. korisnicima

Potičemo i prepoznajemo inovativnost te smo prošle godine u suradnji s domaćim startupom Agrivi u ponudu cloud usluga dostupnih na Vip cloud marketu uvrstili svjetski priznato i nagrađivano Agrivi rješenje za upravljanje poljoprivredom. Ono omogućuje pametno upravljanje poljoprivrednim procesima te poljoprivrednicima pomaže povećati produktivnost. Korištenjem cloud rješenja smanjuju se troškovi, podaci su pohranjeni u skladu s najvišim sigurnosnim standardima, a poslovanjem je moguće upravljati s bilo kojeg mjesta izvan ureda.

Petra Švarc

Carlsberg Croatia, PR stručnjakinja

Carlsberg Croatia sa svojim najvećim pivskim brendom Pan već tradicionalno i s velikim veseljem podržava sve kvalitetne projekte, festivale i manifestacije na području Grada Koprivnice i okolice. Stoga smo, bez puno razmišljanja, odlučili pružiti potporu i Festivalu poduzetništva, obrta i PPG-a. Vjerujemo da će Festival malim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima omogućiti odgovarajuće predstavljanje njihovih djelatnosti, proizvoda i vještina. Pan će se, kao i uvijek, potruditi da svi posjetitelji i sudionici Festivala dobiju najbolje moguće osvježenje.

Tina Jakaša

HEP Opskrba, direktorica

Više od 68.500 kupaca kategorije poduzetništvo i kućanstvo prepoznalo je ponudu HEP Opskrbe kao najbolju, a tvrtku kao ozbiljnog i sigurnog partnera. HEP Opskrba koristi svaku priliku za poticanje razvoja obrtničkog poslovanja u Hrvatskoj i sudjeluje u očuvanju bogate obrtničke tradicije na ovim prostorima. To smo potvrdili i potpisivanjem sporazuma s Hrvatskom obrtničkom komorom, na temelju kojeg HEP Opskrba osigurava povoljnije cijene opskrbe električnom energijom za  sve članove Hrvatske obrtničke komore na području Hrvatske.

Ranko Vlahek

Pivovara Daruvar, direktor

Pivovara Daruvar mala je nezavisna pivovara i kao takva nastupa na tržištu. Od početka pokreta malih nezavisnih, takozvanih craft pivara u Hrvatskoj, aktivno se uključila u taj globalni trend. Zbog toga Pivovaru Daruvar želimo prezentirati kao pivovaru koja proizvodi visokokvalitetne proizvode prema tradicionalnoj pivarskoj recepturi i na potpuno prirodan način. Mislim da će u tom dijelu i uz ovakav pristup naš doprinos Festivalu poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava biti značajan i zapažen.

>> Festival u 15 gradova koji će povezati najbolje što imaju naše poduzetništvo i mediji

Komentara 2

Avatar Cinco
Cinco
09:21 03.03.2016.

Styria? Vratite nam hrvatski večernjak! Pored sveg komunističkog i liberalnog smeća Vi ste postali još i najgori, a osobito portal. Portal Vam je ispod svake razine.

KU
kunigunda
18:39 11.03.2016.

styria okreće kaput ako ne može vratiti jugoslaviju može pokušati prikloniti se drugoj strani dok ne dođe prilika da opet pokuša isto na rušenju hrvatske fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije