Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažan iskorak

I šeici se slade 
Ledovim sladoledima

28.02.2014., Zagreb - Odabir finalista Ledonardo natjecaja. U finalnom izboru bili su kornet sladoledi, Bonbicaa sladoled koji se sastoji od kombinacije banane i cokolade i Ribizibinaj kombinacija ribiza i cokolade. Pobijedio je sladoled Bonbicaa. Program
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
19.04.2016.
u 10:30

IFFCO Group sladolede King i Quattro izvozi u čak 30 zemalja Azije i Afrike

Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač sladoleda Ledo snažno je iskoračio i na afričko i azijsko tržište, hvale se iz te kompanije. Za kompaniju IFFCO Group koja je tržišni lider u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, proizvodit će impulsni i obiteljski sladoled, koje ta grupacija izvozi u čak 30 zemalja Afrike i Azije, najviše na tržišta Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Bahreina i Omana. A sve to ide u prilog i 30-postotnom rastu prodaje Leda, na čemu, tvrde, nikako neće stati.

Arapi vole slađe

– Već sad traju pregovori i za ulazak na nekoliko novih svjetskih tržišta, za koje se nadamo da ćemo ih uskoro također predstaviti – kaže predsjednik uprave Leda Dario Vrabec.

U kompaniji koja posluje u sastavu Agrokora Ivice Todorića kažu da je suradnja s IFFCO grupom počela lani. Za arapskog partnera prvo su počeli proizvoditi sladoled King, da bi se ponuda ove godine proširila i na obiteljski sladoled Quattro. Tvrde da je jako dobro prihvaćen, ali s malo drugačijom kombinacijom okusa od europskog tržišta – i s više šećera jer Arapi, nije tajna, vole ekstraslatko.

Iz tvornice na zagrebačkom Žitnjaku sladoled se direktno prevozi do Ujedinjenih Arapskih Emirata – morskim putem od luke Rijeka, Jadranskim i Sredozemnim morem kroz Sueski kanal i Crveno more, sve do odredišne luke u Perzijskom zaljevu.

– Ledo je jedna od rijetkih regionalnih kompanija koja se na svojim matičnim tržištima uspijeva oduprijeti i najjačim svjetskim konkurentima. Uspjeh možemo temeljiti samo na kvaliteti, koju sve više prepoznaju i naši partneri u dalekim zemljama. Suradnja s Unipexom omogućuje nam iskorak na brojna nova tržišta u Aziji i Africi, na kojima sa svojim sladoledima, ali i s drugim zamrznutim proizvodima, sigurno imamo velik potencijal – ističe Vrabec.

Trećina Ledove proizvodnje završava na dvadesetak stranih tržišta, među kojima su po količinama najvažniji Mađarska i Slovenija, potom Norveška i SAD. Osim IFFCO grupe Ledu su značajan partner i druge kompanije poput svjetskih megatrgovaca, američkog Krogera i britanskog Tesca te norveškog Diplom-Is-a.

– Kontinuirano i intenzivno ulažemo u razvoj novih proizvoda pa svake godine na tržištu predstavljamo brojne novitete koji se uvijek temelje na inovacijama. Na to je nedavno uputio i Mintel, svjetski poznata globalna kompanija za business intelligence, objavivši opsežnu analizu portfelja Ledovih proizvoda – objašnjava Vrabec.

Šire suradnju s Tescom

Osim na otvaranje prilika na novim tržištima usmjereni su i na širenje na postojećim tržištima. Ledo je posljednjih godina poželjan partner mnogima i izvan regije pa se trenutačno pregovara i o širenju suradnje s Tescom i Krogerom koje će ići u prilog planiranom daljem rastu kompanije. Naravno, organski rast pratit će i novi proizvodi koje će uskoro predstaviti, bez kojih nijedna ozbiljna tvrtka u regiji i šire ne može.

Agrokorova perjanica lani je ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 316,7 milijuna kuna, što je rast od 82 posto u odnosu na 2014. Uprava tvrdi da je to rezultat rada na optimizaciji poslovnih procesa s naglaskom na proizvodnju i nabavu, ostvarivanja sinergija unutar grupe, sustavnog upravljanja troškovima te prodajnih i marketinških aktivnosti. Ukupni prihodi Leda u 2015. od 2,4 milijarde kuna bili su 13,2% veći u odnosu na preklanjsku poslovnu godinu. 

>>Ledo: Lider proizvodnje sladoleda jača poziciju u regiji

>>'Snjeguljica je odmah osvojila srca mnogih, a i danas je omiljeni sladoled'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije