Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ses Astra

I satelitski TV programi uskoro u tri dimenzije

'Kayser_nnn_unu_120910'
''
12.09.2010.
u 19:30

Za emitiranje TV programa putem satelita u 3D formatu već su spremni Eurosport, britanski i njemački Sky, National Geografic, Digital+, TF1, Canal+ 3D i Discovery.

Vodeći europski satelitski operater Ses Astra uskoro će emitirati televizijski program u 3D tehnologiji.

Prvi medij zabave

Zajedno s europskim javnim i privatnim elektroničkim medijima i predstavnicima industrije potrošačke elektronike dogovorio je minimalne tehničke uvjete za uvođenje i emitiranje TV programa u tri dimenzije, istaknuli su čelnici Astre proteklog vikenda na IBC konferenciji u Amsterdamu. I u Hrvatskoj otprilike pola milijuna kućanstava danas gleda TV programe uz pomoć satelita Astre.

– Vrlo smo zadovoljni rezultatima naše inicijative. Riječ je o velikom skoku za uvođenje 3D TV u Europi. Bliska suradnja s našim klijentima, emiterima, kao i s industrijom potrošačke elektronike, pokazuje još jednom da možemo ključne igrače dovesti za isti stol i uvesti inovacije u području transfera tehnologije. Kao vodeći satelitski operater u Europi, oduševljeni smo što smo dio tog razvoja, a 3D tehnologija osigurat će da televizija ostane najvažniji medij zabave. TV program se prosječno u Europi gleda 222 minuta dnevno, što je 19 minuta više u odnosu na 2000. godinu – kazao je predsjednik i izvršni direktor Ses Astre Ferdinand Kayser. Za emitiranje TV programa putem satelita u 3D formatu već su spremni Eurosport, britanski i njemački Sky, National Geografic, Digital+, TF1, Canal+ 3D i Discovery.

Eksponencijalni rast

Komercijalni direktor Astre Norbert Hölzle rekao je da će do kraja ove godine 140.000 gledatelja moći pratiti satelitski program u 3D formatu. – U 2015. očekujemo 23,7 milijuna gledatelja u 3D formatu putem satelita – kazao je Hölzle. Astrina flota sastoji se 16 satelita, pokriva satelitskim i kabelskim programom više od 125 milijuna kućanstava u Europi, a prenose više od 2600 televizijskih i radiokanala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije