Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
APN-ovo stambeno financiranje

I HPB-ovi subvencionirani krediti s kamatom 1,99 posto, uveli i nenamjenski uz kamatu 2,99 posto

HPB
Marko Lukunić/PIXSELL
26.02.2021.
u 13:13

Novost je nenamjenski kredit uz kamate koje se, ako je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju na 2,99 posto

Nakon što je Zagrebačka banka jučer izašla s kamatom od 1,99 posto za subvencionirane kredite, istu je nominalnu kamatu za novi krug APN-a najavio i HPB, s tim da tvrde kako će imati najnižu efektivnu kamatnu stopu za kunski kredit od maksimalno 2,09 posto.

Za kredit u eurima nominalna je kamata 2,05 posto, EKS maksimalno 2,15 posto. U Zabi je EKS 2,22 posto. HPB kredite odobrava na 15 do 30 godina, za prvih sedam godina kamatna stopa je fiksna, a u preostalom razdoblju promjenjiva: za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za kune uvećan za 1,82 posto te za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za eure uvećan za 1,91 posto. Banka snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine i ne naplaćuje naknadu za obradu kredita. Novost je nenamjenski kredit uz kamate koje se, ako je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju na 2,99 posto (EKS od 3,75 posto i za kune i za eure).

- Potražnja za APN kreditima tijekom ranijih tranši pokazala je značajan interes korisnika za dodatnim izvorima financiranja uređenja vlastite nekretnine, zbog čega je HPB uvela novi nenamjenski kredit uz gotovo prepolovljenu kamatnu stopu u odnosu na redovnu liniju nenamjenskih kredita - kažu u HPB-u.

Nenamjenske kredite odobravaju u iznosima do 220.000 kuna ili 30.000 eura na rok do 10 godina, a za kredite do 50.000 kuna nema troška javnog bilježnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije