Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva posrnula tvrtka koja je našla rješenje u dokapitalizaciji

I državne tvrtke spasile turoperatora

Boris Teški
Antonio Bronić/Pixsell
10.11.2009.
u 17:42

Prvi korak u spašavanju Adriatica.neta bio je bankovni reprogram dugova. Ljetos su tvrtki pomogla i sredstva Croatia osiguranja.

Od niza tvrtki koje su u posljednje vrijeme u programu restrukturiranja bilanci čini se da će Adriatica.net biti prva s pozitivnim ishodom. Ulagači su se navodno dogovorili i spremni su na dokapitalizaciju od 40 milijuna eura.

Nije još do kraja jasno hoće li među ulagačima biti sve domaće tvrtke ili će, kako nam je nedavno izjavio Boris Teški, predsjednik uprave Adriatica.neta, biti uključena i strana kompanija iz branše.

Do Teškoga danas nismo uspjeli doći jer je u inozemstvu na sastancima. Prema navodima nekih medija, ugovor je već potpisan, a veliku mu je potporu dala i država. Prvi korak u spašavanju Adriatica.neta bio je bankovni reprogram dugova. Ljetos su tvrtki pomogla i sredstva Croatia osiguranja.

Upravo bi i Croatia osiguranje i Zagrebačka banka bili novi suvlasnici tvrtke s udjelima od po 13 posto. Među dioničarima sa 13 posto bili bi i Jadrolinija, Slobodna Dalmacija, Agrokor, ACI, zajedno Saponija i Jolly te Croatia Airlines sa 6,5 posto. Udjeli EPH i Emporiona smanjili bi se na samo jedan posto.

Ključne riječi

Komentara 2

JE
jelka123
12:05 11.11.2009.

Nije li Agrokor imao problema s likvidnosšću i nisu li državne tvrtke u stvari gubitaši i tko to sve u konačnici financira?

GU
gummybear
11:35 11.11.2009.

Treba postaviti pitanje kako se može državnim novcem pomagati Adriaticu, a to isto se ne može drugima npr. Pevecu. Koji uzgred zapošljava 3000 djelatnika. Očito je da Pevec nije politički igrač. Toliko o tome kako je država mama svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije