Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržišta

Hypo banka na rasprodaji - ostaje samo na pet tržišta?

hypo
Reuters
10.04.2010.
u 08:16

Iz plana sanacije razvidno je da će se Banka prepoloviti te da će ostati prisutna samo na pet tržišta: austrijskom, slovenskom, hrvatskom, srpskom te bosansko-hercegovačkom, piše aaustrijski tjednik Format.

Austrijski tjednik Format objavio je izvatke iz 150 stranica dugog tajnog dokumenta u kojem je zapisana daljnja sudbina Hypo Group Alpe Adria banke. Scenarij je sljedeći - banka će se prepoloviti i ostati prisutna samo na pet tržišta: austrijskom, slovenskom, hrvatskom, srpskom te bosansko-hercegovačkom, prenosi Bankamagazin. 

Prema pisanju Formata, Hypo banka će se povući iz Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Makedonije i Ukrajine. Klangenfurtska banka unutar Austrije trebala bi se povući iz Beča, Salzburga, Linza i Innsbrucka, a u Koruškoj će se broj poslovnica s 22 smanjiti na 13. Navodno mora prodati sve što ne potpada pod osnovnu djelatnost, što uključuje i prodaju hotela i svih udjela u turističkoj djelatnosti.

Opseg kredita na području Europske unije smanjit će se za 57 posto na 14 milijardi eura, a procjene su da će ta banka u ovoj godini poslovati s gubitkom od 411 milijuna eura, iduće godine s gubitkom od 173 milijuna eura, a u 2012. godini 44 milijuna eura. U 2013. Banka bi trebala ostvariti dobit, a za 2014. zacrtana je prodaja Hypo banke, prenosi Bankamagazin.  

Za sanaciju rizičnih zajmova na Balkanu, procjenjuje se da će trebati 2,6 milijarde eura.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
19:40 10.04.2010.

RH mora ovu banku ili istjerati ili nacionalizirati za kaznu kao primjer drugima da se ne bave prvljavim rabotama ...... to bi miljun posto englezi ili ameri napravili .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije