Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti

Humanitarni koncert Gibonnija i donacija Ine sisačkoj bolnici

Najavljen humanitarni koncert Gibonnija i uručena donacija Ine sisačkoj bolnici
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
26.10.2017.
u 15:36

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott uručio još jednu donaciju od 115.800 kuna za nabavu UZV sonde i softwarea za pedijatrijsku kardiologiju te klimatizacijskog sustava.

Zaklada Viktorija – zaklada za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti, uz Ininu podršku, organizira u Sisku, 10. studenoga, veliki humanitarni koncert na kojem će nastupiti Gibonni.

"Nisam nimalo dvojio oko sudjelovanja. Ovakve koncerte volim, kad istovremeno radiš posao koji voliš, pomažeš i istinski uživaš", rekao je Zlatan Stipišić Gibonni u četvrtak na tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavljen humanitarni koncert.

Zaklada Viktorija osnovana je 2009. godine od strane Sisačko-moslavačke županije i od tada pruža novčane potpore za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti te pomaže njima i njihovim roditeljima za vrijeme neophodnih pregleda i liječenja. Cilj ovog humanitarnog koncerta je prikupiti novac za logopeda, kojih nedostaje u Sisačko-moslavačkoj županiji.

"Prateći dijagnoze naših malih korisnika ustanovili smo kako je za proces njihova izlječenja neophodan i logoped, a na žalost oni nemaju vremena čekati na njegove usluge nekoliko mjeseci koliko se trenutačno čeka. Logoped je namijenjen za rad s djecom korisnika pomoći naše Zaklade, no moći će ga koristiti i sva djeca koji trebaju logopeda", rekla je dr. Željka Josić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Viktorija.

Uz novac od ulaznica, INA će donirati još 125.000 kuna za logopeda, a uz najavu koncerta sisačkoj je bolnici predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott uručio još jednu donaciju od 115.800 kuna za nabavu UZV sonde i softwarea za pedijatrijsku kardiologiju te klimatizacijskog sustava.

"U sisačkoj se bolnici već neko vrijeme, zbog nedostatka specijalista i tehničke opreme, ne mogu provoditi ultrazvučni pregledi srca novorođenčadi i djece. Zahvaljujući ovoj donaciji kupit ćemo dvije ultrazvučne sonde za ultrazvuk srca te će od početka sljedeće godine s radom započeti pedijatrijska kardiološka ambulanta", rekao je, zahvalivši na donaciji, ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

"Ovo je treća u nizu, od sedam planiranih, donacija Ine hrvatskim bolnicama. Želimo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a djeca su zasigurno ta", rekao je u Sisku Zoltan Aldott.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije