Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOČEKIVANI TROŠKOVI

HUB upozorava građane: Na nasjedajte na ove primamljive oglase!

Foto: Thinkstock
29.03.2018.
u 16:50

U posljednje vrijeme, ističu iz HUB-a, na internetskim portalima i društvenim mrežama pojavljuju se oglasi za povoljnu ili besplatnu kupnju kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani

Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorila je u četvrtak građane da ne nasjedaju na primamljive oglase za kozmetičke i farmaceutske proizvode te da budu oprezni prilikom kupnje na internetskim portalima na koje vode takvi oglasi.

U posljednje vrijeme, ističu iz HUB-a, na internetskim portalima i društvenim mrežama pojavljuju se oglasi za povoljnu ili besplatnu kupnju kozmetičkih proizvoda i dodataka prehrani. Na tim oglasima velikih, atraktivnih naslova, nudi se besplatno testiranje skupih aparata ili kupnja prvog proizvoda uz vrlo nisku cijenu, primjerice: 'Free-trial period for anti-wrinkle cream', 'Today only for'...., a u većini slučajeva prilikom kupnje robe s internetskih stranica, na koje vode ovi oglasi, uvjetuje se plaćanje poštarine isključivo karticom.

"Prihvaćanjem ponude i unosom podataka s kartice – broj kartice, datum isteka kartice te troznamenkasti kontrolni broj CVV/CVC2 - za plaćanje poštarine korisnici, a da nisu detaljno pročitali, pristaju i na uvjete prodaje, prema kojima primjerice ako ne otkažu daljnje narudžbe u probnom razdoblju, primjerice 14 dana, automatski pristaju na nova, buduća terećenja od 750 kuna i više", navode iz HUB-a. Radi zaštite od neželjenih troškova, HUB građanima preporučuje da izbjegavaju i ne otvaraju poveznice dobivene putem oglasa na različitim portalima i društvenim mrežama te da prije nego što unesu podatke s kartice i potvrde kupnju, svakako pročitaju uvjete kupnje, koji su često napisani sitnijim slovima, a osobito uvjete povrata robe, mogućnosti reklamacije te otkaza daljnjih narudžbi.

Iz HUB-a još pozivaju građane da budu posebno oprezni kod besplatnih ponuda za koje se traže podaci o kartici te da se dobro informiraju o proizvodima i prodajnim mjestima koja ih interesiraju te o iskustvima drugih korisnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije