Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

HT pokrenuo inkubator za razvoj znanosti i tehnologije u partnerstvu s FER-om

Hrvatski telekom
Slavko Midzor/PIXSELL
30.05.2016.
u 20:46

HT STEM Hub projekt koji će poticati razvoj vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici

STEM HUB, projekt Hrvatskog telekoma, točnije inkubator za poticanje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, popularno zvanih STEM područja, predstavljen je jučer na zagrebačkom FER-u, fakultetu koji je ujedno i prvi partner HT-a. Svi studenti u sklopu STEM HUB-a tijekom ljetne prakse imat će priliku raditi na tehnološki najnaprednijim projektima u Hrvatskoj, među kojima su „smart city“ rješenja, sustav proširene stvarnosti, robotika i inteligentni kontrolni sustavi.

Studenti završne godine u rujnu se mogu prijaviti za novčanu stipendiju, a bit će im dodijeljen i stručni mentor HT-a koji im može pomoći oko profesionalnog usmjerenja i oko odabira stručne teme. Osim prilike da svoje znanje primjenjuju u praksi, putem različitih edukacija i radionica iz komunikacijskih i poslovnih vještina, studente će se dodatno pripremiti za snalaženje u poslovnom svijetu nakon diplome, a najboljim članovima STEM HUB-a Hrvatski Telekom ponudit će posao.

– Radi se o izravnoj vezi između akademske zajednice i poslodavaca. STEM HUB puno je više od stipendija, to je vizija popularizacije znanosti i prirodoslovnih područja sa svrhom stvaranja rješenja sadašnjosti i budućnosti – rekao je Gordan Gledec, prodekan FER-a.

>>  Hrvatski Telekom predstavlja novu inovativnu mobilnu igru Sea Hero Quest

Ključne riječi

Komentara 3

VE
vecernji55
21:09 30.05.2016.

Pa ce te studente zaposliti preko agencija za 3500 kn, a starim radnicima ce dati otkaz.

DU
Deleted user
21:48 30.05.2016.

Neka HT smanji cijene internete!

DU
Deleted user
22:37 30.05.2016.

O zemljo otvori se. HT je dao otkaz gotovo svim inzenjerima i posvetio se iskljucivo prodaji usluga. Dobar dio njih je spasio E Nikola Tesla da ne zavrse na ulici. To je legitimno pravo HT, ali je odvratno da si sad HT bilda ugled kao da ih znanost i tehnologija zanimaju, kao da ulazu u razvoj. Nisko cak i za HT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije