Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski telekom

HT-ova Generacija Next – vodič Hrvatske u digitalno doba

HT
09.11.2017.
u 08:49

Nova komunikacijska platforma objedinjuje sve aktivnosti povezane s pripremom društva za val tehnoloških promjena

Hrvatski telekom predstavio je jučer u Zagrebu novu komunikacijsku platformu Generacija Next kojom se objedinjuju sve aktivnosti povezane s pripremom hrvatskog društva za val tehnoloških promjena koji je, realno, već nastupio. 
U sklopu prezentacije nove platforme predstavljeni su i pobjednici natječaja za donacije Hrvatskog telekoma kojim se nagrađuje najbolje STEM projekte u Hrvatskoj.

– STEM područje ima odlučujuću ulogu u tome kako će se naše društvo razvijati i kako će naš život izgledati u tako razvijenom društvu – rekao je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a u uvodu predstavljanja koje je vodila Antonija Mandić.

1/22

Donacije za STEM projekte

Glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije HT-a Drilo dodao je kako razvoj tehnologije najčešće dolazi iz temeljnih principa znanosti, tehnologije i matematike koje čine STEM područje.


– Platforma Next predstavlja transformativni učinak na društvo – naglasio je Boris Drilo.

Jedan je od predstavljenih projekata u kategoriji Inovacije prva hrvatska punionica vodika čiji je voditelj doc. dr. Ankica Kovač s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Dr. Ankica Kovač je ujedno i autorica prvog hrvatskog bicikla s motorom na vodik.


– Hrvatski telekom pomogao je već i time što je projekt izabran kao najinovativniji na natječaju. Mislim da će naša punionica, prva u Hrvatskoj za vodik, privući turiste koji voze električne automobile a kojih je sve više. Hrvatska se također tako potvrđuje kao ekološki osviještena zemlja. K tome, uključujemo tri sektora STEM-a, znanost, tehnologiju i inženjerstvo – rekla je dr. Ankica Kovač.

Nova razina znanja

O STEM revoluciji već se sve zna, a taj je obrazovni pothvat prepoznao i Hrvatski telekom dodijelivši donaciju u kategoriji Edukacija učitelja/profesora.


– Nama je financijska potpora koju smo dobili od Hrvatskog telekoma jako bitna jer možemo projekt Napredne Internet of Things tehnologije u hrvatskim školama podići na novu razinu. Institut za razvoj i inovativnost mladih obrazovat će stotinu učitelja i mentora za rad s IoT tehnologijama a oni će stečena znanja prenijeti na 800 djece u Hrvatskoj – naglasila je Rujana Bakić, suosnivačica i glavna tajnica Instituta za razvoj i inovativnost mladih. 
U kategoriji Edukacija mladih dobitnik je donacije HT Campus Astronomskog društva Višnjan kojeg je osnovao poznati astronom Korado Korlević. 


– Tim ćemo sredstvima obnoviti Laboratori za robotiku i napredne tehnologije. Ovog ljeta je kroz naš laboratorij prošlo 360 učenika iz 16 hrvatskih škola, imali smo doista zaposleno ljeto. Nakon obnove laboratorija moći ćemo djecu educirati tijekom cijele godine s ciljem uključivanja 725 učenika – zadovoljan je Korlević.

5 najboljih mobitela 2017.:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije