Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruka mjerila

Hrvatskoj prigovaraju zbog imidža poslušnika

Foto: Reuters/PIXSELL
18.02.2015.
u 11:46

Slična situacija dogodila se i prije nekog vremena kada su i Danska i Hrvatska primile u posjet visokog iranskog dužnosnika

U vrijeme dok je Hrvatska izložena kritikama zbog posjeta gospodarstvenika Moskvi, mađarski predsjednik Viktor Orban u posjet prima nikog drugog do Vladimira Putina. Ruski je predsjednik u Mađarskoj zbog dogovora o isporuci plina iako je Europska unija zauzela stav da se s Rusijom ne održavaju bilateralni sastanci. Mađarskoj, za razliku od Hrvatske, nitko ne prigovara i očito je da se postupci Zagreba i Budimpešte mjere drukčijim standardima. Tome je uvelike kriv i sam Zagreb koji si je stvorio imidž “poslušnika”.

– Mi smo posljednja zemlja kojoj se može prigovoriti za bilo što jer Hrvatska nikakav značajniji posao nije dogovorila s Rusijom, za razliku od cijelog niza drugih zemalja – drži analitičar Tvrtko Jakovina.

Slična situacija dogodila se i prije nekog vremena kada su i Danska i Hrvatska primile u posjet visokog iranskog dužnosnika. Danskoj nitko ništa nije spočitavao, dok je Hrvatska bila izložena prilično velikim kritikama.

>> Sporan rusko-hrvatski forum: 'Članica smo EU i trebamo se ponašati kao takva'

Komentara 10

TE
terzijan
13:22 18.02.2015.

Merkelica i danas izvozi auta....u Rusiju....Olland...isto,vjerojatno i Amaričke firme rade isto,samo država Hrvatska nebi smjela?Vidite kako Orban i Mađari ne šljivi nikoga,nego gledaju svoja posla.Svaka im čast.

BE
berija
12:54 18.02.2015.

Otišli smo iz Sirije i po nagovoru Amerike prodali oružje pobunhenicima koji sad njime ubijaju nedužan narod. Mi trebamo voditi svoju politiku. Svejedno, ova Vlada ne može više napraviti ništa a da bih za njih glasovao.

IV
ivanlovin
13:00 18.02.2015.

mi trebamo gledati nase interese u svemu. Madari gledaju svoje , Grci svoje, Ameri svoje, a mi bi kao trebali biti poslusnici. Neka Ameri ako im smeta nadu nacina da nam ponude isto sto i Rusi. Znaci nebi trebali izvozititi u Rusiji u zaradivati, nego bi trebali uzimati od Amera kredite da oni zaraduju mos misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije