Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poljoprivredni SAJAM

Hrvatska zemlja partner berlinskog 
85. Zelenog tjedna

Zeleni tjedan
Foto: PR
1/10
15.01.2020.
u 12:28

U Berlinu poljoprivrednici iz 61 države izlažu 100.000 proizvoda koje će kušati 400.000 posjetitelja

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner službeno će otvoriti najveći međunarodni poljoprivredni sajam Zeleni tjedan u Berlinu.

Utemeljen 1926. godine, Zeleni tjedan vodeći je međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače, stručnjake i posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Jubilarni 85. Zeleni tjedan održat će se od 17. do 26. siječnja 2020. u Berlinu, a zemlja partner ovogodišnjeg izdanja je – Hrvatska.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner službeno će otvoriti Sajam obilaskom hrvatskih izlagača u društvu predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Buriloviće i veleposlanika Hrvatske u Njemačkoj Gordana Bakote.

Foto: PR

Kao zemlja partner ovogodišnjeg Zelenog tjedna, Hrvatska će Berlinu, Njemačkoj i svijetu predstaviti svoju poljoprivredu i prehrambenu industriju. Hrvatsku, podijeljenu u četiri okusom karakteristične regije – Istru, Slavoniju, Dalmaciju i središnju Hrvatsku – će predstaviti pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će izložiti brojne hrvatske gastronomske delicije i autohtone zaštićene proizvode, a posjetitelji sajma će imati i jedinstvenu priliku okusiti proizvode Hrvatske u nacionalnom restoranu u hali 10, gdje će renomirani hrvatski kuhari pripremati prepoznatljiva tradicionalna hrvatska jela.

Posjetitelji Zelenog tjedna imat će priliku isprobati sve hrvatske delikatese, sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i osvojiti ukusne nagrade, svježe stigle iz Hrvatske.

Velik broj prepoznatljivih, izvornih i zaštićenih proizvoda jamstvo su da Hrvatska štiti i njeguje kvalitetu svojih proizvoda, a uz Dalmatinski pršut, Paški sir i Neretvanske mandarine to su još i Krčki pršut, Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres, Ogulinsko kiselo zelje, Baranjski kulen, Lički krumpir, Istarski pršut, Drniški pršut, Poljički soparnik, Zagorski puran, Varaždinsko zelje, Međimursko meso ‘z tiblice, Zagorski mlinci...

 

Komentara 1

DU
Deleted user
10:35 15.01.2020.

AKTUELLER TERMIN 17.01.2020 - 26.01.2020 (10 Tage, Fr. bis So.). Steta da na sajmu HR ne pokazuje svoja vina. Na sjamu mozes izlozene proizvode kupiti, a ne samo probati. Cijena obiteljske ulaznice 31 EUR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije