Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć investitorima

Hrvatska udruga poslodavaca uvela "vruću liniju" za ulagače

Damir Kuštrak
Goran Stanzl
08.11.2010.
u 11:29

Pokretanje novih projekata vrlo se često zabija u zid neefikasne a djelom i korumpirane državne, regionalne i lokalne uprave na svim razinama, upozoravaju u HUP-u

Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je novu uslugu svojim članovima, ali i poduzetnicima investitorima koji nisu u HUP-u. Osnovan je poseban Centar za pomoć investitorima (help desk).

- Stanje u gospodarstvu, ali i sve veće prepreke s kojima se susreću domaći i strani investitori, potaknuli su otvaranje posebne telefonske linije  za pozive o svim poteškoćama s kojima se susreću hrvatski gospodarstvenici prilikom realizacije svojih poslovnih i investicijskih projekata - ističu u HUP-u.

U HUP-u ističu da razvoj posrnulog hrvatskog gospodarstva neće biti moguć bez značajnijih privatnih investicija.

- Međutim, pokretanje novih projekata vrlo se često zabija u zid neefikasne a djelom i korumpirane državne, regionalne i lokalne uprave na svim razinama. Osim tih već tradicionalnih problema, novijeg je datuma i šutnja administracije, pri čemu se značajan dio državnih tijela proglašava nenadležnim za upite investitora, što izaziva velike zastoje pa time i štete hrvatskom gospodarstvu  - upozoravaju u HUP-u.

Hrvatski poslodavci organizirani u HUP-u ističu da se zalažu za zakonitost poslovanja i jednakost pred zakonom svih sudionika gospodarskog života, ali jednako tako i na poštivanje zakona onih koji su zaduženi za osiguravanje uvjeta poslovanja u javnoj administraciji. Naglašavaju osobit značaj poštivanja rokova  za investicijske projekte.

Kako bi se prepreke koje stoje na putu investitorima i investicijama u svakodnevnom poslovanju uklonile, Hrvatska udruga poslodavaca je pokrenula akciju prikupljanja informacija o investicijama koje su u bilo kojoj fazi „zapele“ zbog neučinkovitosti središnje, regionalne ili lokalne vlasti u obliku help deska za investitore.

- Na telefonski broj 01 48 97 565 ili na e-mail adresu investicije@hup.hr mogu se obratiti svi poduzetnici, neovisno jesu li članovi Hrvatske udruge poslodavaca, koji imaju problem s realizacijom investicijskih projekata. S ciljem stvaranja pozitivnog poslovnog ozračja, svi slučajevi koji su „zapeli“ na nekoj od stepenica neučinkovite državne administracije bit će adresirani na ustanove državne vlasti i osobe kompetentne za rješavanje ovih slučajeva - pojasnili su u HUP-u.

Komentara 11

BR
Brankoz
12:19 08.11.2010.

Još jedan veliki \"uspjeh\" za Hrvatsku, vruča linija! Pa ti ljudi ne znaju ništa. Prema časopisu Business Week, Čile daje stranim manjim ulagačima iz informatike u business 40.000 dolara i svu pomoć i savjete, ako ulože u Čile. Vec je je odobreno 25 zahtjeva i skoro svi ulagači su iz USA.

ST
stefj
12:22 08.11.2010.

Osnovni problem birokracije je da nema odgovornosti za posao koji rade. Da bi se to malo poravilo, plaću svakog činovnika trebalo bi uvjetovati brojem uspješno rješenih zahtjeva. Ne odbijenih, nego uspješno rješenih. Takvim načinom bi se svaki od njih možda i potrudio da nađe način kako nešto ispeljati. Ovo kako sada stvari funkcioniraju, gdje zapravo nema obaveza, već postoje samo prava, nema apsolutno nikakvog smisla. Čak bi bilo jeftinije zatvoriti sve i pustiti ljude da sjede doma i primaju plaću, bar se ne bi izdvajali novci za razne najmove, struju, cipelarine, grijanje, telefone i sl...

OB
-obrisani-
12:01 08.11.2010.

VAU!! Kako to gordo zvuči......hrvatska udruga poslodavaca....čovjek bi pomislio kako je to neka jeben.o važna udruga sa brojnim sposobnim članstvom......, ali avaj........tamo sjede \"uspješni\" hrvatski poduzetnici i Todiričev potrčko......katastrofa.... Nema srama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije