Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspjeh

Hrvatska tvrtka ugovorila posao s Ganom vrijedan 40 milijuna eura

gana
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/5
05.10.2014.
u 07:30

Vjerujem da će Tehnix biti dobar partner, ne samo za Ganu nego i za zapadnu Afriku, izjavio je pomoćnik ministra Emmanuel K. Agyekum

Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca na velika vrata ulazi na afričko tržište. Direktor Đuro Horvat potpisao je ugovor o izgradnji postrojenja za pročišćavanje voda i tvornica za preradu otpada u Gani, zapadnoafričkoj državi s preko 23 milijuna stanovnika. U prvoj fazi ugovor o suradnji na projektima "težak" je, kaže, oko 40 milijuna eura. - Gana ima velike probleme u ekologiji i zadovoljni smo što smo potpisali ugovor o transferu tehnologije i znanja u tu afričku državu.

Ovo je jedan od većih ugovora za Tehnix - ne krije zadovoljstvo Đ. Horvat, koji će idućeg mjeseca posjetiti Ganu i njezin glavni grad Accru, gdje će dogovoriti detalje oko realizacije ptojekta koji će trajati nešto duže od godinu dana. - Planiramo otvoriti zajedničku tvrtku Tehnix Gana, u kojoj će naši i njihovi stručnjaci razvijati tehnologiju ekološkog zbrinjavanja otpada i otpadnih voda. Drugi dio projekta je izgradnja tvornice za proizvodnju specijalnih kontejnera - otkriva Horvat i dodaje su do projekta stigli i na temelju rejtinga koji Tehnix ima kod partnera u Njemačkoj, Luksemburgu i Švicarskoj.

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Ugovor s Tehnixom potpisao je zamjenik ministra Emmanuel K. Agyekum. - Tehnologija koju Tehnix nudi riješit će velik dio naših problema s otpadom. Vjerujem da će Tehnix biti dobar partner, ne samo za Ganu nego i za zapadnu Afriku. Bit će to dugoročno partnerstvo na zbrinjavanju tekućeg i krutog otpada - rekao je za Večernji list.

Ključne riječi

Komentara 5

HU
Hurem
16:03 05.10.2014.

baš lijepo

Avatar Zagrebacki frenter
Zagrebacki frenter
07:14 06.10.2014.

Jesu li ih trazili da im unaprijed plate? Nikad se nezna... Gana bas i nije "uredni platisa". Mozda cak ni nemaju te love...

Avatar Point_of_view
Point_of_view
10:09 05.10.2014.

To je jedini nacin opstanka. Inovativnost i nova trzista. Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije