Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska pošta uvela novi način nagrađivanja zaposlenika

Hrvatska pošta
Foto: Promo
1/4
24.09.2019.
u 09:02

Provodeći strategiju upravljanja ljudskim resursima Hrvatska pošta povećala primanja u operativi više od 20%

U skladu s razvojnom Strategijom Pošta 2022. Hrvatska pošta kontinuirano podiže kvalitetu upravljanja ljudskim resursima u čijem su središtu njeni zaposlenici i temeljne poštanske vrijednosti – povjerenje, proaktivnost i izvrsnost. Svjesna činjenice da upravo zahvaljujući svojim predanim zaposlenicima uživa puno povjerenje hrvatskih građana, Hrvatska pošta trajno je usmjerena na nagrađivanje proaktivnih zaposlenika i kvalitetno obavljenog posla.

Hrvatska pošta prije dvije godine uvela je novi način nagrađivanja zaposlenika te im je na temelju individualnih ciljeva i godišnjih ocjena radnog učinka počela uplaćivati nagrade u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond. U svibnju ove godine pokrenut je novi sustav nagrada za radnike na operativnim radnim mjestima koji svojim radom aktivno osnažuju kulturu postizanja rezultata – mogućnost varijabilnog dodatka uz redovnu plaću. Upravo na ovaj način, ovisno o rezultatima rada, radnici Hrvatske pošte mogu svaki mjesec ostvariti uplate do maksimalnih 3 200 kn bruto te na taj način povećati primanja.

Stvaranjem poticajnog radnog okruženja te provedbom konkretnih mjera za zadržavanje postojećih kao i privlačenje novih kadrova, Hrvatska pošta zaposlenicima nudi više od radnog mjesta. Zadovoljstvo ovim načinom nagrađivanja doprinosa u postizanju izvrsnosti kompanije prepoznali su i zaposlenici kojima mogućnost varijabilnog dodatka predstavlja dodatan vjetar u leđa za postizanje još boljih rezultata.

Podsjetimo, u posljednje dvije godine primanja radnika na operativnim radnim mjestima su povećana za 23 posto. Za primjer radnici koji su nagrađeni u prosjeku su 2017. godine imali sljedeća primanja: operateri u poštanskim uredima imali su primanja od oko 5700 kn, vozači 4800 kn, a poštari 5400 kn. Ove godine primanja nagrađenih radnika su u sljedećim prosjecima: operateri u poštanskim uredima imaju primanja oko 6200 kn, vozači 6700 kn, a poštari oko 6800 kn.

Upravo zahvaljujući sinergiji zadovoljstva, motivacije i proaktivnosti zaposlenika te radnog okruženja koje prepoznaje i adekvatno nagrađuje svoj najveći oslonac i snagu, Hrvatska pošta uspješno ispunjava svoju misiju – biti građanima na usluzi.

Marijana Crnić, operaterka u poštanskom uredu, Opatija: „Baš smo se obradovali najavi nagrađivanja. U početku smo svi bili malo skeptični, ali pokazalo se bez razloga. Pozitivan utjecaj sustava već se vidi u odnosu prema korisnicima, a ja ću se i dalje truditi kao i do sada.“

Ivan Jelavić-Šako, poštar, Split: „Kad sam čuo da će biti nagrađivani ljudi koji se trude i dobro rade, bilo mi je jako drago, jer smo sada dobili i svojevrsno priznanje. Posao se mora obaviti te će mu i dalje odgovorno pristupati. Nadam se da će ova mjera potaknuti i ostale kolege.“

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije