Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO MJESTO

Hrvatska Nijemcima prva na listi 100 najpopularnijih destinacija

Popunjene plaže na otoku Viru ne odaju dojam da je turistička sezona oslabila
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
12.04.2021.
u 13:43

Osim što je prva na listi destinacija za cijelu 2021., Hrvatska je zauzela i drugo mjesto među zemljama za ljetni odmor u 2021

Hrvatska je Nijemcima prva na listi sto najpopularnijih turističkih destinacija u 2021. godini, pokazalo je istraživanje svjetske tražilice za najam kuća za odmor HomeToGo na tržištu Njemačke, o čemu je u ponedjeljak izvijestila Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njezina ispostava u Muenchenu.

"Ove godine više nego ikad veseli vidjeti Hrvatsku na vrhu liste najpopularnijih destinacija u Njemačkoj. Istraživanje platforme HomeToGo pokazuje da smo prepoznati kao destinacija s vrhunskom ponudom kuća za odmor, posebno na osami i u prirodi, koje su trenutno jako tražene", kaže voditeljica HTZ-ove ispostave u Muenchenu Nera Miličić.

Osim što je prva na listi destinacija za cijelu 2021., Hrvatska je zauzela i drugo mjesto među zemljama za ljetni odmor u 2021., dok prvo mjesto drži Njemačka, dodaju iz HTZ-a.

Iza Hrvatske su Italija, Španjolska, Francuska, Austrija i druge.

Istraživanje donosi i listu top 100 destinacija za Duhove, na kojoj je Hrvatska na četvrtom mjestu, iza prve Njemačke te regija na obalama Baltičkog i Sjevernog mora.

Iz HTZ-a iznose da je istraživanje temeljeno na 16 milijuna pretraženih pojmova u tražilici HomeToGo, pri čemu zanimljivim drže što je primjena filtera fleksibilnih datuma putovanja u odnosu na prošlu godinu porasla za 600 posto.

Rezultati su uz ostalo pokazali i da je 63 posto ispitanika preferira odsjedanje u kući za odmor, a 71 posto ih želi ove godine putovati osobnim automobilom, dok kao motive za putovanje najviše njih ili 63 posto izdvaja plažu te 60 posto nacionalne parkove i prirodu.

"Ovi rezultati istraživanja bude optimizam kada govorimo o trendovima s njemačkog tržišta, najvažnijeg za hrvatski turizam. Međutim, pridržavanje svih propisanih mjera i dobra epidemiološka situacija u zemlji bit će osnovni preduvjet za realizaciju turističkog prometa i s tog i s drugih tržišta", poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

 

Komentara 3

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
13:47 12.04.2021.

Hrvatska Nijemcima prva na listi 100 najpopularnijih Covid-19 zaraženih destinacija.

VI
vidum
18:52 12.04.2021.

Lipo lipo. Pa i za očekivati je da bi naši najrađe litovali kod kuće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije