Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hrvatska Lutrija je društveno odgovorna i socijalno osjetljiva tvrtka

Hrvatska Lutrija
02.07.2020.
u 14:50

Izvanredna press konferencija

S obzirom na činjenicu da je nekoliko medija točnije internetskih portala prenijelo netočne informacije o tome kako su u korona godini isplaćeni bonusi direktorima Hrvatske Lutrije uz poruku medijima da isto provjere, u četvrtak 2. srpnja u Hrvatskoj Lutriji je održana izvanredna press konferencija. Ovim putem prenosimo nekoliko ključnih informacija koje potvrđuju netočne informacije i laži pojedinih političkih aktera u predizbornoj kampanji, gospodina Bernardića i gospodina Marasa iz SDP-a. Prije svega, važno je napomenuti i naglasiti kako Hrvatska Lutrija poštuje i provodi preporuke Vlade RH vezane uz krizu s korona virusom, a u skladu s time u ovoj godini nije bilo niti će biti isplata bonusa zaposlenicima Hrvatske Lutrije. Izvanredna situacija uzrokovana širenjem koronavirusa, negativno se reflektirala i na naše poslovanje. Zatvaranje svih prodajnih mjesta rezultiralo je padom prometa i prihoda od priređivanja igara na sreću, a preko 1200 radnika nije obavljalo svoje poslove i radne zadatke. Neovisno o tome, Hrvatska Lutrija niti u jednom trenutku nije kao mjeru razmatrala ni posegnula za mogućnošću otpuštanja radnika. Prilikom donošenja poslovnih odluka prije svega se vodilo računa o zaštiti svih zaposlenika i očuvanju svih radnih mjesta - sačuvana su sva radna mjesta, uključujući i 190 radnika koji imaju ugovore na određeno vrijeme. Postignut je dogovor sa socijalnim partnerima o neisplati prigodnog dara u naravi povodom Uskrsa u 2020. godini, a odazvali smo se inicijativama „Zajedno za Zagreb“ i „Hrvatska protiv koronavirusa“- odricanjem cijele plaće Uprave i dijela plaće rukovodstva, donirana su sredstva za navedene akcije.

Hrvatska Lutrija je tijekom korona krize za podmirenje obveza prema radnicima s osnova isplate plaće osigurala sredstva iz vlastitih izvora. S druge strane nismo imali pravo na korištenje mjera Vlade RH za pomoć gospodarstvu. Za razliku od ostalih konkurenata na tržištu, privatnih priređivača, koji ostvaruju višemilijunske dobiti, ali su iskoristili pomoć države, Hrvatska Lutrija svoju kompletnu dobit uplaćuje u državni proračun. Tijekom protekle tri godine Hrvatska Lutrija je ostvarila rekordne rezultate kako po realiziranoj dobiti tako i po doprinosu u Državni proračun.

Na samom kraju pozivamo glavne aktere i lidere SDP-a da prestanu iznositi gluposti i širiti laži, već da se umjesto ispraznih priča, prime ozbiljnog posla. Hrvatska Lutrija za sve, bilo o pravima radnika bilo o rezultatima poslovanja može dostaviti dokaze u pisanoj formi i papirnatom obliku, no pitanje je koliko se gospoda Bernardić i Maras mogu snaći kako s papirima tako i brojkama. Spomenutoj gospodi još jednom poručujemo da umjesto na jeziku, djelima pokažu konkretne aktivnosti iskazane brige za građane te jasno kažu čega su se oni odrekli u ovom kriznom periodu i na koji način su konkretno pomogli.

Zbog kleveta koje su iznesene u medijima Hrvatska Lutrija je angažirala odvjetnike, a sav novac nakon dobivenog spora, uplatit će se u humanitarne svrhe.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije