Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Pametni gradovi - gradovi budućnosti

Hrvatska ima ukupno 128 gradova, koliko je među njima pametnih?

pametni gradovi PD
Foto: Fotolia
06.09.2016.
u 10:58

Prijavite projekte koji vaš grad čine pametnim

Do 2025. godine na svjetskoj razini razvit će se 26 megapolisa i 90 održivih pametnih gradova, a oko 50 posto od njih nalazit će se u Sjevernoj Americi i Europi, nalazi su to globalne studije koju je provela konzultanska kuća Fost & Sullivan. Hrvatska ima ukupno 128 gradova, no koliko je među njima pametnih gradova?

Mogu li i kako te u kojim segmentima postati pametniji? Odgovor na ovo pitanje trebao bi drugu godinu zaredom dati projekt Pametni gradovi - gradovi budućnosti, inicijativa pokrenuta od strane Poslovnog dnevnika namijenjen promociji izvrsnosti i inovativnosti 'smart city' i srodnih inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i podizanju opće svijesti javnosti oko važnosti razvoja novih tehnoloških, organizacijskih i logističkih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života stanovnika hrvatskih gradova.

Projekt Pametni gradovi - Gradovi budućnosti zamišljen je kao složeni polugodišnji događaj koji se sastoji od uvodnog/najavnog dijela u trajanju od svibnja do prosinca u kojem u kampanji projekta, kroz novinske priloge, upoznajemo zajednicu sa Smart City inicijativama u Hrvatskoj i u ostalim europskim zemljama, dostupnim tehnološkim rješenjima te relevantnim znanstvenim istraživačkim radovima te od završne faze projekta, u obliku konferencije koja je ujedno i središnja manifestacija projekta.

Tko se može prijaviti?

Kako bi se mogli natjecati, potencijalni sudionici moraju biti predstavnici hrvatske lokalne uprave i samouprave ili pak predstavnici drugih poslovnih i administrativnih jedinica osnovanih ili u vlasništvu lokalnih uprava te nominiranih s njihove strane.

Više o projektu, propozicijama natječaja i prijavi saznajte ovdje.

Komentara 2

DA
dangebandi
15:08 06.09.2016.

Pametni gradovi? Svi oni u kojima ne prevladavaju hdzovci

SE
Secli
11:49 06.09.2016.

Kaj bi ustaše i partizani na to rekli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije