Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 2018. do 2022.

Luka Burilović ponovno izabran za predsjednika HGK

Luka Burilović
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/4
25.01.2018.
u 13:41

"Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva“, istaknuo je Burilović

Fokus Hrvatske gospodarske komore (HGK) u idućem razdoblju bit će na internacionalizaciji gospodarstva s ciljem jačanja izvoza, poticanja reformi, posebice dualnog strukovnog obrazovanja te digitalizacije usluga, istaknuo je danas ponovo izabrani predsjednik HGK Luka Burilović.

Burilović je danas ponovno izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i to za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine. Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između trojice kandidata - Luke Burilovića, Marina Lovrovića i Davora Poljaka. 

Foto: HGK

Luka Burilović, Marin Lovrović i Davor Poljak (s lijeva na desno)

Skupštinu HGK čine 93 člana, a Burilović je pobijedio u prvom krugu s 80 glasova. Marin Lovrović osvojio je sedam, a Davor Poljak dva glasa. Jedan listić bio je nevažeći, dok tri člana skupštine nisu pristupila glasovanju.  

"Vizija i strateški projekti Komore za sljedeće razdoblje predstavljaju želju da zajedno s vama nastavimo posao zacrtan Strategijom HGK 2017. – 2022.", kazao je Burilović napominjući kako pritom primarno misli na internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, provedbu dualnog obrazovanja i digitalizaciju usluga.

"Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva“, istaknuo je Burilović te naglasio kako mu je jedan od ciljeva u novome mandatu da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva.

Burilović je istaknuo kako se HGK vratila na mjesto koje joj pripada te kako je riječ o instituciji pred kojom je svijetla budućnost. I dalje će se, kako je rekao, raditi transparentno, još više će se raditi na jačanju ugleda Komore i jačanju i provođenju svih usluga za gospodarstvenike, kako bi bili još kvalitetniji servis gospodarstvu. Burilović je na čelno mjesto Komore došao 1. travnja 2014. godine.

Komentara 10

Avatar Rafael B
Rafael B
11:22 25.01.2018.

Uhljebana koja se financira otetim novcima! Žurno ukinuti obveznu članarinu!

Avatar southman
southman
14:01 25.01.2018.

A sada lijepo upaliti" Remorker" !

MG
mato.greganic
13:51 25.01.2018.

Ako su dobrovoljne članarine u Sindikatu i HUPu moraju pod obavezno biti i u Komori na taj naćin bi dosta rasteretili gospodarstvo, pa tko voli i ima koristi neka bude član.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije