Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAZAK U EUROZONU

Otkriveno kada će najranije Hrvati moći podizati eure na bankomatima u RH

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
26.12.2019.
u 16:11

U HNB-u kažu kako je prerano za znati koliko će kuna biti jedan euro, no oni s kreditom u kunama moći će ga bez troškova prebaciti u eure.

Građani će najranije moći dizati eure na bankomatima 2023. godine, pa čak i plaćati s njima. No mnogi smatraju kako usprkos strahu građana cijene neće biti drastično veće. 

- Otprilike šest mjeseci prije ulaska u eurozonu mi ćemo organizirati dvojno iskazivanje cijena – u kunama, kao i sada, i euru po tečaju konverzije - objašnjava zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek za Dnevnik.hr 

U HNB-u kažu kako je prerano za znati koliko će kuna biti jedan euro, no oni s kreditom u kunama moći će ga bez troškova prebaciti u eure. 

Mnogo bolje bi moći proći oni koji će dizati kredit nakon što Hrvatska uđe u eurozonu. 

- Ono što prilično sigurno znamo je da će kamatne stope u eurozoni biti niže nego da nismo u eurozoni - ističe Sandra Švaljek.

Komentara 8

VE
velikizec
18:12 26.12.2019.

"Otkriveno kada ce se zabiti zadnji cavao u lijes kupovne moci prosjecnog Hrvata"

DU
Deleted user
17:36 26.12.2019.

Zemljo otvori se. Apsolutno zadnje podilazenje Hrvatske EU ekonomskim monstrumima. Cijene će porasti za obične građane a HNB će postati falša ENB (Op. banka u interesu velikih igrača) jer će izgubiti svake mehanizme za stabilizaciju domaćeg tržišta. Da bih bili konkurentni morate imati kjaku realnu industriju a to je što HR nema. Gosp. Vučić je dobio vjerojatno direktive. Žalosno ... što pasivno promatramo propadanje ... od odlaska 300.000 mladih.... do lošeg nataliteta i još ovog lošeg poteza slijedi još brže prodavanje onog što je još ostalo i by ... by ....

PA
Pajdo
17:14 26.12.2019.

Kad ih budu imali na racunu tad ce moci podici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije