Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj

Hrast među 10 sudionika EU projekta e-Poslovanje

Gordan Maras portal (1)
Robert Anic/PIXSELL
25.06.2013.
u 08:18

Deset sudionika Eu projekta dobiti će informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500 tisuća eura za razvoj e-poslovanja u svojm sredinama

Županijska razvojna agencija Hrast čije je sjedište u Vinkovcima, jedna je od deset poduzetničkih potpornih institucija koje su prošle na natječaju i koje će u sklopu EU projekta e-Poslovanje osim dodatnih znanja i vještina dobiti i informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500 tisuća eura za razvoj e-poslovanja u svojim sredinama.

Projekt kojega provodi Poljska, a glavni partner je Ministarstvo poduzetništva i obrta, financiran je sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH i traje 22 mjeseca, od siječnja 2013 do studenog 2014.

- Cilj projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja kako je puni naziv projekta e-Poslovanje, je poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz povećanje razine svijesti o prednostima upotrebe elektroničkog poslovanja i trgovanja. Naime, u Europskoj uniji u prosjeku čak 43 posto građana trguje preko interneta, a u Hrvatskoj samo 17 posto - kaže Ivan Rimac, direktor agencije Hrast koji je s ministrom poduzetništva i obrta, Gordanom Marasom potpisao ugovor za sudjelovanje na projektu e-Poslovanje.

Tvrtke koje ulažu u e-poslovanje imaju pristup novom tržištu, povećavaju prodaju i poboljšavaju svoje usluge krajnjim kupcima, a jedna od prednosti ovakvog poslovanja je da manje tvrtke mogu također biti konkurentne i na međunarodnom tržištu bez značajnijih povećanja troškova, podsjećaju u Hrastu.

>>Krenula druga faza EU projekta 'e-Poslovanje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije