Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posrnula tvrtka

Horvat: Osiguran novac za plaću radnicima Đure Đakovića

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
29.11.2019.
u 17:03

Đuro Đaković u ovom trenutku ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da država osigura likvidnost, svjestan činjenice da smo u ovo isto vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna, kaže Horvat

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da u ponedjeljak putuje u tvrtku Đuro Đaković u Slavonski Brod s dva prijedloga.

– Razgovarat ću s radnicima, predstavnicima sindikata i u ovom trenutku postojećeg menadžmenta, ali i s lokalnom samoupravom, o konstrukciji novog menadžmenta s kojim bismo trebali dalje. Neću otkrivati, ali siguran sam da smo sredstva za još jednu plaću pronašli. Ovisi sad sve o pravnoj osnovi na temelju koje će se radnicima isplatiti plaća – rekao je Horvat na Gospodarskom forumu u Prelogu.

– Đuro Đaković u ovom trenutku ima perspektivu, vjerojatno s drugačijim vodstvom i ambicijom, ali siguran sam i radim na tome da država osigura likvidnost, svjestan činjenice da smo u ovo isto vrijeme prošle godine Đuri Đakoviću dali financijski kreditni aranžman od 95 milijuna kuna. Želim jasnu sliku o tome na što su ta sredstva utrošena kako bi se moglo krenuti dalje i ispuniti obveze iz tri ugovora koja su u završnoj fazi isporuke vagona i predstaviti Đuru Đakovića potencijalnim novim poslovnim partnerima koji od srijede počinju stizati u Slavonski Brod – rekao je ministar Horvat.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:16 29.11.2019.

Najprije treba rijesiti pitanje vlasnistva i vlasnika.....itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije