Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doznaka

HNB odobrio 480 milijuna kuna za državni proračun

Novac
Arhiva VL
15.03.2012.
u 08:33

Višak prihoda nad rashodima iznosio je 2,6 milijardi kuna od čega 480 milijuna kuna ide u proračun

Na temelju izvješća banaka o njihovu prošlogodišnjem poslovanju i raspoloživih podataka za prve ovogodišnje mjesece, Savjet Hrvatske narodne banke prihvatio je izvješće o prošlogodišnjem upravljanju međunarodnim pričuvama, koje su krajem prosinca dosegle ukupan iznos od 11,2 milijarde eura, što je 534,7 milijuna eura ili oko 5 posto više nego na isteku prethodne godine, piše u priopćenju iz HNB-a.

Neto međunarodne pričuve porasle su u prošloj godini 732,5 milijuna eura, odnosno 7,9 posto, tako da su na isteku 2011. iznosile nešto više od 10 milijardi eura.

Na sjednici je prihvaćeno i izvješće o ukupnom financijskom poslovanju središnje banke u prošloj godini. Višak prihoda nad rashodima iznosio je 2,6 milijardi kuna, a kad se iz toga isključe tečajne razlike, dobit iznosi 613 milijuna kuna, od čega će 480 milijuna kuna biti doznačeno u državni proračun, a ostatak ulazi u opću pričuvu HNB-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
09:21 15.03.2012.

Jeli to zbog Rohine, sad vec tradicionalne, pljacke turista?

AM
antient@monster
10:08 15.03.2012.

aha, vrijeme je da prodamo hnb? možda židovima? liniću evo ti ekstra ideje odakle novac, a vjerujem da će im to pasti samima na pamet. jer što će nama nešto profitabilno?

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:17 15.03.2012.

15.03.2012. u 10:08h antient@monster je napisao/la: aha, vrijeme je da prodamo hnb? možda židovima? liniću evo ti ekstra ideje odakle novac, a vjerujem da će im to pasti samima na pamet. jer što će nama nešto profitabilno? --------------------------------------------------- Pa daa je HDZ na vlasti sigurno bi prodali, a ovako nije sigurno. Laznim domoljubima nikad nije bilo vazno dobro covjeka, nego samo dobro zlocinacke zajednice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije