Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEČAJNA LISTA

HNB: Kuna oslabila prema euru za 0,30 posto

kune i euri
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.11.2015.
u 13:39

Kuna je oslabila i prema svim ostalim značajnim valutama

Kuna je na tečajnoj listi Hrvatske narodne banke (HNB) utvrđenoj danas, u odnosu na tečajnicu od utorka, oslabila prema euru za 0,30 posto.

Srednji tečaj eura na tečajnoj listi HNB-a, koja se primjenjuje od četvrtka, iznosi 7,582825 kuna.

Kuna je oslabila i prema svim ostalim značajnim valutama, prema švicarskom franku za 0,17 posto, američkom dolaru za 0,28 posto i britanskoj funti za 0,61 posto.

Tako srednji tečaj franka na danas utvrđenoj tečajnoj listi središnje banke iznosi 7,025688 kuna, dolara 7,062331 kunu i funte 10,708692 kune.

>> Pri zamjeni eura ili kuna u bitcoin ne treba plaćati PDV

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
02:25 12.11.2015.

Meni je samo nejasno kako neki ne vide da kuna slabi vec dulje vrijeme. Nema bas tako davno da je bila cak i na ispod 7.1. Sada je koliko. Skoro 7.6. Moze kuna devalvirati, ali to nece potaknuti gospodarstvo, kada drzava dize silne poreze, pocev od PDV-a do parafiskalnih nameta. Zato su mi smijesni oni koji zagoravaju devalvaciju kune od gospodarsttvenika. To samo znaci da ce radnici manje zaradjivati, ali da ce i inputi iz inozemstva postati skuplji, a sam proizvod i nece biti nesto jeftiniji.

AL
alomat65
14:30 11.11.2015.

Efekti deprecijacije su kratkoročni. To je ekonomskoj nauci dobro poznato i oni koji sada zagovaraju devalvaciju ili malo bržu deprecijaciju ili znaju da nas to ne može izvući. Kratkoročno se stvori osjećaj da ima novca, zaostali računi se plate netkoo profitira, netko izgubi. Dugoročno svi izgube. Jedino što je nesporno dobro u ovoj državi je što nemamo inflaciju. Trgovačka društva trebaju prilagoditi svoje kalkulacije, svoje troškove cijenama po koima mogu prodati svoju robu ili uskuge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije