Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh doseljenika

Hercegovac rođen u Hrvatskoj proglašen herojem norveške industrije

Norveška
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
29.01.2019.
u 14:03

Otac mu je Sulejman Jašarević iz hercegovačkog gradića Prozora, a Haris se rodio 1993. godine u Hrvatskoj, prije nego što su završili u Norveškoj

Haris Jašarević, koji radi u kao inženjer i voditelj projekta za automatizaciju i robotizaciju u jednoj od najvećih norveških tvrtki koja se bavi proizvodnjom slatkiša i grickalica, proglašen je herojem norveške industrije. 

Kako piše Al Jazeera u svojoj priči o ovom mladiću, o Harisu se proteklih dana u norveškim medijima jako puno piše i govori. Otac mu je Sulejman Jašarević iz hercegovačkog gradića Prozora, a Haris se rodio 1993. godine u Hrvatskoj, prije nego što su završili u Norveškoj.

Haris je 2017. uspješno okončao master studij na Sveučilištu u Haldenu, a tema rada bio mu je patent koji je još uvijek u fazi publiciranja. Ubrzo je dobio priliku da se dokaže – zaposlen je u jednoj od najvećih norveških firmi koja se bavi proizvodnjom slatkiša i grickalica, a u samo godinu dana u pogon uveo nekoliko robota i strojeva koji su smanjili broj radnika i znatno poboljšali i unaprijedili proizvodnju.

Haris je proglašen herojem norveške industrije za 2018. godinu u natjecanju koje se provodi na razini cijele Norveške. Haris je bio uvjerljivo najmlađi kandidat, a razlog za pobjedu bilo je i to što mu je trebalo samo godinu dana da patentira svoje zamisli i dokaže se kao budući potencijal.

Priliku je iskoristilo i Sveučilište u Haldenu koje je Harisu ponudilo angažman pa mladić danas predaje i na predmetu Primijenjena robotika.

Pogledajte i video brutalnog napada mladića na policajce:

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar ZLO
ZLO
14:23 29.01.2019.

Ma ne kužim koja je svrha ovog članka ... musliman iz Bosne koji se slučajno rodio u Hrvatskoj i svojim radom uspio i napravio karijeru u stranoj zemlji ... kakve veze s tim ima Hrvatska

TH
than
15:32 29.01.2019.

Heroj na način da je smanjio broj radnika ? Čisto sumnjam da je heroj onima koje je stroj zamjenio.

VA
Valer
14:17 29.01.2019.

Svi hrvati su hecegovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije