Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo odgoda ili....

HEP: U prva tri mjeseca nove godine struja neće poskupjeti

leo begović
Davor Višnjić/Pixsell
26.12.2009.
u 19:41

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović rekao je kako električna energija neće poskupjeti u prva tri mjeseca sljedeće godine, a što će biti nakon toga, ovisi o cijeni plina

ZAGREB - Špekulacije da nas nakon 20-postotnog poskupljenja plina u novoj godini čekaju i nove cijene električne energije, čini se, ipak se neće obistiniti.

Potvrda za to stigla je i od predsjednika Uprave HEP-a Lea Begović, koji je za HTV izjavio kako za sigurnošću može reći da "ni za kategoriju građanstva, a ni za kategoriju malog i srednjeg poduzetništva, odnosno gospodarstva, zasigurno neće doći do rasta cijena u prva tri mjeseca 2010. godine".

Ipak, još uvijek je neizvjesno što će se događati u drugom kvartalu godine, jer to ovisi, rekao je Begović, o cijeni plina, a svako poskupljenje jednog od osnovnih energenata, trebalo bi voditi prema korekciji cijena, naglasio je Begović.

Ključne riječi

Komentara 9

LU
Lujo123
20:54 26.12.2009.

Ovaj dečec nema pojma ni o čemu, a kak struja nebu poskupila rekla mu je kosorova, a na njemu je da to izjavi. Nekompetencija do neba!

DU
Deleted user
22:35 26.12.2009.

Struja je doista nužna potreba za svako domaćinstvo i zato me ne bi čudilo da se ponovi scenarij s vodom, tj. da se oko cijene m3 vode vezuje još i niz naknada koje u konačnici imaju za posljedicu da je dostignut nevjerojatan paritet - da doza praška za pranje rublja (100 g) košta skoro koliko i 0,1 m3 vode u kojoj se pranje vrši. To je san svih komunalaca i sličnih gospodarstvenih sektora - da nevjerojatno skupo naplaćuju svoje usluge - što izravno kroz cijenu prema količinskoj jedinici, a što neizravno kroz cijeli niz neizravnih naknada koje se ubiru na račun potrošnje. Jedino još nisu uspjeli kisik \"zaračunati\" na taj podao način. Tko meni ne vjeruje, eno mu slučaja Slovenije gdje se svake godine širi popis naknada za energetski \"ovo/ono\" na računima za struju i to je divan primjer pod navodnicima što nas očekuje. Za to vrijeme će krkani iz elektr. gospodarstva trućati na desetke milijuna eura kroz kojekakve pogodbe i nagodbe s dobavljačima iz Slovačke koji imaju korijene u srbijanskoj oficirskoj obitelji... Glavno da \"ogrebu\" malog potrošača!!!

KR
kreont
23:04 26.12.2009.

Tko bi napokon stručno objasnio udio plina i nafte u proizvodnji struje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije