Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HEP-u d.d. priznanje zbog doprinosa i aktivnosti u području zaštite na radu

HEP
Foto: Promo
26.10.2018.
u 11:05

Povodom obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu u Zagrebu 22. listopada, Hrvatska elektroprivreda d.d. dobila je priznanje Zavoda za unapređivanje zaštite na radu.

Hrvatska elektroprivreda d.d. nagrađena je plaketom i priznanjem Zavoda za unapređivanje zaštite na radu zbog doprinosa i aktivnosti u području zaštite na radu u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

Tijekom dvije godine HEP d.d. sudjelovao je u prvoj nacionalnoj kampanji „STOP ozljedama na radu 2016.-2018“ u kojoj je ostvario rezultate i uvjete za dugoročna postignuća na unapređivanju zaštite na radu, dajući primjer i motiv i svim drugim dionicima, tvrtkama i ustanovama.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna zaštite na radu, u organizaciji Zavoda za unapređivanje zaštite na radu i suradnji s tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ u Zagrebu, održana je konferencija „Zaštita na radu-jučer, danas, sutra“ na kojoj je nagradu u ime HEP-a d.d. primio Željko Sinković, voditelj Službe zaštite na radu, zaštite od požara i obrambenih priprema iz Ureda za korporativnu sigurnost.

Sinković je na konferenciji prezentirao temu o osposobljavanju za rad na siguran način na daljinu (e-learning).

Naglasio je da je cilj i svrha osposobljavanja za rad na siguran način upoznati radnike s pravilima zaštite na radu, te s opasnostima i štetnostima koje mogu nastati prilikom obavljanja redovitih radnih zadataka. U programu za osposobljavanje obuhvaćene su opasnosti i rizici koji mogu nastati prilikom obavljanja administrativnih zanimanja u uredskim prostorima i prostorijama. Na kraju je istaknuo da osposobljavanje na daljinu putem e-kolegija omogućava sudjelovanje radnicima koji su dislocirani, odnosno da pruža mogućnost istovremenog sudjelovanja u edukaciji većeg broja polaznika, tijekom 24 sata, a korisnici mogu sami birati kada će i kako pristupiti osposobljavanju u utvrđenom roku.

Ravnatelj Zavoda za unapređenje zaštite na radu, Vitomir Begović, naglasio je na konferenciji kako je neprijeporna važnost zaštite na radu za očuvanje radne sposobnosti, duže zadržavanje radnika u svijetu rada, smanjivanje gubitaka i troškova uzrokovanih ozljedama, profesionalnim i drugim bolestima povezanima s radom.

Prezentirao je pokazatelje o ozljedama na radu, te se osvrnuo na prvu Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“. Njezin cilj bio je informirati, motivirati, uključiti i aktivirati sve dionike na poduzimanje mjera za pozitivne promjene u području zaštite na radu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije