Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

HEP u 2009. imao pet puta veću dobit nego preklani

hep
Arhiva VL
04.05.2010.
u 16:54

HEP je lani ostvario dobit od 154,4 milijuna kuna, što je pet puta više nego preklani, kada je dobit bila 31,1 milijun kuna.

HEP je lani ostvario dobit od 154,4 milijuna kuna, što je pet puta više nego preklani, kada je dobit bila 31,1 milijun kuna. HEP je lani imao prihode od 12,6 milijardi kuna, što je 7,2 posto više nego preklani, proizlazi iz nerevidiranoga financijskog izvješća objavljenog jučer na Zagrebačkoj burzi. Poslovni su prihodi porasli zbog rasta prihoda od prodaje električne i toplinske energije te plina, i to za 1,06 milijardi kuna, jer su 2008., odnosno 2009. godine poskupjeli i struja i toplinska energija. To je javno poduzeće lani uštedjelo 50 milijuna kuna na smanjivanju troškova poslovanja i rezanju investicija u izgradnji energetskih postrojenja. Obveze prema dobavljačima smanjio je pak za 430,4 milijuna kuna.

– Posljedice gospodarske krize odrazile su se i na poslovanje HEP-a. Smanjena je potrošnja struje, toplinske energije i plina, a osim toga povećali su se problemi u naplati potraživanja od kupaca – kaže se u HEP-ovu izvješću.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
22:03 04.05.2010.

Svejedno poskupljenje će biti jel? ...........

TH
than
21:34 06.05.2010.

Poskupljenje struje mora ici gore, jer gamad namjerava prodati HEP. Sto je veca cijena struje u startu, to se vise para moze zaraditi prodajom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije