Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novalji

HEP otvorio novu zgradu Elektrolike Gospić vrijednu pet milijuna kuna

U Novalji otvorena nova poslovno-pogonska zgrada HEP ODS-a
01.07.2020.
u 15:32

U novoj zgradi u Novalji korisnici će moći dobiti usluge poput izdavanje elektroenergetskih suglasnosti, prijepisa vlasništva ili usluga uz očitanje stanja brojila

Hrvatska elektroprivreda (HEP) u srijedu je u Novalji otvorila novu pogonsko-poslovnu zgradu Elektrolike Gospić, vrijednu pet milijuna kuna, a ulaganja HEP ODS-a u Ličko-senjskoj županiji u razdoblju 2018.-2020. godine iznose 100 milijuna kuna, izvijestili su iz HEP-a.

Nova pogonsko-poslovna zgradu HEP-Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS) Elektrolike Gospić u Novalji doprinijet će efikasnijem pružanju usluga korisnicima na sjevernom dijelu otoka Paga, a otvorili su je predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić

Nastavak HEP-ovog investicijskog ciklusa i ulaganja, u kojima je snažno zastupljena domaća komponenta, iznimno su važni za razvoj i stabilnost hrvatskog gospodarstva, rekao je Barbarić, podsjećajući da je plan investicija HEP grupe u ovoj godini vrijedan gotovo pet milijardi kuna.

"Trenutno je najveći projekt, ne samo na području Ličko-senjske županije, nego i najveći projekt HEP-a u samostalnoj Hrvatskoj, druga faza Hidroenergetskog sustava Kosinj - Senj 2. Fizička realizacija tog projekta, vrijednosti 3,4 milijarde kuna, nedavno je započela početkom izgradnje pristupne ceste Studenci-Sklope", istaknuo je Barbarić.

Iz HEP-a ističu kako će u novoj će zgradi Elektrolike Gospić u Novalji korisnici u poboljšanim uvjetima moći dobiti sve usluge u nadležnosti HEP ODS-a, poput izdavanja elektroenergetskih suglasnosti, prijepisa vlasništva ili usluga uz očitanje stanja brojila. Nova zgrada će omogućiti i odgovarajuće uvjete za rad terenske jedinice Karlobag, koja zbog snažnog razvoja turizma, na mrežu u Novalji i okolici godišnje priključi oko 300 novih korisnika, navode iz HEP-a. 

Nova pogonsko-poslovna zgrada HEP ODS-a u Novalji dio je ulaganja u distribucijsku mrežu i objekte u Ličko-senjskoj županiji, koja će na kraju razdoblja 2018.-2020. iznositi gotovo 100 milijuna kuna.

Od aktualnih projekata iz HEP-a pritom izdvajaju projekte stvaranja preduvjeta za povećanje snage u tvornici Kalcit u Gospiću te za priključenje proizvođača električne energije u gospodarskoj zoni Smiljan, kao i rekonstrukciju mreže radi prijelaza na napon 20 kilovolti (kV) na području Senja i Otočca.

Predsjednik Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijan Kustić vjeruje kako će se dobra suradnja s HEP-om nastaviti i dalje kroz druge projekte koji će unaprijediti kvalitetu života i gospodarstvo u toj županiji, prenose iz HEP-a u priopćenju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije