Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HEP je više od struje!

HEP je više od struje!
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
22.12.2017.
u 09:45

Kad tvrtka ima tako velik utjecaj na društvo kao što ima Hrvatska elektroprivreda, i kad društvo na različite načine snažno utječe na poslovanje HEP-a, brojna su dodirna područja u kojima se mogu partnerski  provoditi projekti usmjereni na rast kvalitete života te razvoj znanja i vještina.

Najveći pojedinačni donator za razminiranje u Hrvatskoj

HEP od 2010. godine objavljuje svoj godišnji natječaj za dodjelu donacija“Svjetlo na zajedničkom putu“, u sklopu kojeg je do danas pomogao provedbu više od 2.000 projekata udruga, klubova i ustanova. Kao najveći pojedinačni donator za humanitarno razminiranje u Hrvatskoj, HEP je od 1998. godine uložio i donirao više od 75 milijuna kuna u program razminiranja minski zagađenih površina iz Domovinskog rata.

Motiviran snažnim osjećajem pripadnosti zajednici, HEP je stanovništvu i općinama županjske Posavine pogođenim katastrofalnih poplavama 2014. godine kroz podmirenje troškova električne energije te donacije Hrvatskom crvenom križu osigurao 6 milijuna kuna.

Poticanje izvrsnosti u obrazovanju

Već više od 20 godina HEP putem nagrade „Imam žicu!“ prepoznaje i nagrađuje najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce na državnim natjecanjima u prirodoslovnim predmetima.

HEP je pokrenuo i nacionalnu akciju „Za naše male genijalce“, kroz koju u četiri ciklusa donacija do sada donirao ukupno 150 novih računala za 42 osnovne škole diljem Hrvatske.

Također, kroz sporazume o suradnji HEP surađuje s više hrvatskih visokoobrazovnih institucija, poput Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, dok je u posljednjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata.

Od očuvanja prirode do promicanja hrvatske kulture i baštine

Tome treba dodati kako HEP u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom još od 1999. godine dodjeljuje nagradu „Velebitska degenija“, jedinu novinarsku nagradu koja se dodjeljuje za područje zaštite okoliša.

Također, HEP već dugi niz godina financijski pomaže Hrvatska narodna kazališta u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Varaždinu i Rijeci te pruža potporu Dubrovačkim ljetnim igrama i Sinjskoj alci, izravno sudjelujući u stvaranju kulturnih sadržaja od iznimne nacionalne i kulturne vrijednosti.

Međutim, to je samo dio doprinosa zajednici, budući da je Hrvatska elektroprivreda već tradicionalni pokrovitelj hrvatskog sporta, prateći niz sportova, sportaša i reprezentacija, ali i podržavajući niz sportskih događanja u Hrvatskoj.

Želite prijaviti greške?