Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BDP

Harrold: Svjetska banka želi da Hrvatska ima rast od 4 ili 5 posto

Peter Harrold
Goran Jakuš/Pixsell
21.05.2012.
u 14:50

Ako Hrvatska dobro iskoristi fondove EU, razvit će se njeno gospodarstvo i povećati zaposlenost, naglašava direktor Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje.

VUKOVAR – Svjetska banka prognozirala je vrlo mali pad BDP-a u Hrvatskoj za ovu godinu, a Vlada vrlo mali porast. Ako hrvatsko Ministarstvo financija može stimulirati brz rast investicija u zemlji, možda se to može i okrenuti. Sve ovisi o Vladi RH i investicijama – rekao je Peter Harrold, direktor Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje tijekom svog današnjeg posjeta Vukovaru.

Komentirajući prognoze o rastu ili padu hrvatskog BDP-a, Harrold je rekao da je rast od 0,5 posto ili pad od jedan posto jedva primjetan te da je želja Svjetske banke da Hrvatska ima rast od 4 ili 5 posto i da će ljudi tek to osjetiti kao oporavak.

– Stoga razgovaramo s vašom Vladom kako bi Hrvatska imala stalan i jači oporavak, posebice stoga što imate velik potencijal i ulazite u EU. To je velika prednost. EU i Svjetska banka žele pomoći Hrvatskoj da ima prihode kao i zemlje EU. Ako Hrvatska dobro iskoristi fondove EU, razvit će se njeno gospodarstvo i povećati zaposlenost. Mislim da Hrvatska ima velike mogućnosti i da je Vlada na dobrom putu, ali treba puno raditi i odgovoriti brojnim financijskim izazovima – rekao je Harrold.

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vital
16:08 21.05.2012.

ne mogu svi MMF-ovi i Svjetske banke napraviti štete, koliko možemo sami sebi

UK
Ugo Kajvez
21:08 21.05.2012.

Uahahahaha, ...... koja munja, ............ nemogu vjerovati koje gluposti ova priča, ......... 4-5 posto !!!!!!!!!! ................. s tim ćemo ostati zauvijek ovakvi kakvi smo sada, .......... naravno nije tip blesav, ovakve nas trebaju .......... za vijećite robove ......... . Daa bi se RH pokrenula iz ove kalježe treba nam bar 7 posto rasta ..... to može potvrditi bilo koji ekonomista pa čak i onaj koji prošao sa -2 !! ................

OB
-obrisani-
15:01 21.05.2012.

A kome su ovi dobro donijeli ikada? zajedno s bratijom iz MMF-a? Nikada nikome, pa neće ni nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije