Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska banka

Harrold: Kriza je i prilika za ubrzavanje strukturnih reformi

'05.03.2010.Zagreb, Hrvatska - Novi direktor Svjetske banke za Sredisnju Europu i Balticke zemlje, Peter Harrold u posjeti je Republici Hrvatskoj prvi puta nakon imenovanja na ovaj polozaj u sijecnju
'Marko Prpic/PIXSELL'
05.03.2010.
u 16:20

– Važno je krizu gledati i kao priliku za ubrzavanje strukturnih reformi potrebnih kao preduvjet održiva oporavka gospodarstva i smanjenja dohodovnog jaza u odnosu prema zemljama članicama EU – izjavio je Harrold.

Novi direktor Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Peter Harrold prvi je put nakon svog imenovanja u siječnju posjetio Hrvatsku te se susreo sa svim državnim dužnosnicima i guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim. Za posjeta je obišao i nekoliko projekata koje financira Svjetska banka u Rijeci i u područjima posebne državne skrbi.

– Vrlo me se dojmio napredak koji je Hrvatska postigla u proteklih petnaest godina i velik trud koji se ulaže u finaliziranje procesa pridruživanja EU – rekao je Harrold te dodao kako je napredak usporila svjetska kriza.

– Važno je krizu gledati i kao priliku za ubrzavanje strukturnih reformi potrebnih kao preduvjet održiva oporavka gospodarstva i smanjenja dohodovnog jaza u odnosu prema zemljama članicama EU – izjavio je Harrold. Trenutačno se provodi 19 projekata s bankom ukupne vrijednosti 1,5 mlrd. dolara.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije