Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

HANFA: Oprezno s ulaganjem u kriptovalute, bitcoin danas vrijedi manje od 3500 dolara

Bitcoin
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
07.12.2018.
u 12:24

Ulagatelji u kriptoimovinu vrlo su često izloženi različitim pokušajima krađe identiteta putem interneta, upozorila je HANFA

Regulator tržišta kapitala Hanfa još jednom upozorava građane na visoki rizik trgovanja kriptovalutama od kojih je najpopularnija bitcoin. Ističu da cijene kriptovaluta jako variraju pa je za male ulagače igranje na tom tržištu izuzetno opasno. 

Podsjećaju da je u kratkom razdoblju vrijednost bitcoina pala s 19 tisuća dolara na 3500 dolara, a tržišna vrijednost svih značajnijih kriptovaluta od siječnja do prosinca 2018. pala je za gotovo 90 posto. Uz rizik gubljenja novca, ulaganje u kriptovalute otvara još niz opasnosti, navodi Hanfa. Tako se upozorava na povećani rizik krađe identiteta koji se događa ulagačima u kriptovalute. 

Hanfa upozorava da se često događa pokušaj manipulacije podacima ulagatelja kojima je cilj krađa financijskih podataka. Upozoravaju i da tržište kriptovalutama ne osigurava integritet tržišta koji je standard na tržištu kapitala, a jednako tako ni simetriju informacija, odnosno istovremenu informaciju za sve ulagatelje, što su standardi na uređenom tržištu. Također, Hanfa upozorava i na sigurnosni rizik informacijskih sustava na kojem su kriptovalute kreirane, na kojem se pohranjuju i na kojima se njima trguje.

>> Što nam donosi smanjenje PDV-a

Ključne riječi

Komentara 13

SP
Spezispezi
14:26 07.12.2018.

Rano ste se sjetili. Propagandne emisije su se radile na svim medijima prije par mjeseci. Kad je oluja prošla ovi sada viču - bilo bi dobro uzeti kišobran.

TT
TTjac
14:40 07.12.2018.

Bravo hanfa! Kasnite kao i uvijek. Hoće li nam veliki stručnjak Žigman otkriti koliko je love uložio u kriptovalute?

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
14:30 07.12.2018.

Neko je napunio đepove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije