Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Registracija

HAKOM traži identifikaciju svih korisnika mobitela do 1. rujna

mobitel
Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2010.
u 15:12

Svi novi korisnici mobilnih prepaid SIM kartica od 1. ožujka morat će se registrirati, a svi koji već imaju prepaid i nisu registrirani morat će to učiniti do 1. rujna. U suprotnom će vjerojatno biti isključeni

Stigli su novi rokovi za obveznu registraciju prepaid korisnika. Novim rješenjem telekom regulatora HAKOM-a naređeno je uklanjanje nepravilnosti, u prijevodu, da se sve pripremi kako bi se novi korisnici prepaid kartica mogli registrirati od 1. ožujka, dok bi svi stari korisnici morali to učiniti do 1. rujna sljedeće godine.

Name, HAKOM je izvijestio kako je proveo nadzor u sva tri mobilna operatera te zaključio da su bili iznimno 'neposlušni' te nisu omogućili OTC-u trenutačnu identifikaciju korisnika. Iz Tele2 kažu da su spremni za provedbu registracije i poštovat će zakone, ali napominju da traže iste uvjete za sve sudionike na tržištu.

"Takvim rješenjem nadzornika bili bi određeni potpuno proizvoljni rokovi za ispunjavanje obveze koja ne postoji ni u jednom zakonu", kažu u Vipnetu. Nadalje, tvrde, nadzornik Željko Kandučar izašao je izvan okvira svojih ovlasti te vjeruju da će vijeće HAKOM-a znati reagirati i onemogućiti provođenje "takve skupe pogreške i nesagledivih posljedica koje će ona izazvati.

Takvo rješenje Ž. Kandučara značilo bi svjesno uništavanje telekom industrije, a za našu kompaniju reviziju poslovnog plana kad su u pitanju investicije i radna mjesta", tvrdi Vipnet.

 

 

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar Časna seka
Časna seka
18:57 03.12.2010.

Bit će tu još rokova i rokova.

BR
brkica2
03:15 05.12.2010.

Narod je fukara!!!

GE
GeemBaa
15:52 03.12.2010.

Utjecajan taj FBI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije