Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grupacija Valamar bez obzira na krizu ove godine zapošljava više od 200 novih radnika

07.02.2009.
u 13:24

Turistička grupacija Valamar dobila je certifikat “Poslodavac Partner” za 2008. godinu, što je njezino već treće zaredom dobivanje tog certifikata za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Prema analizi koju je provela Selectio Grupa koja dodjeljuje certifikat, Valamar je najbolji poslodavac među domaćim hotelijerima i peti najbolji poslodavac u državi.

Lakše do kvalitetnog kadra
– Dobivanje i obnova certifikata potvrda je kontinuirane uspješnosti u upravljanju ljudskim resursima te veliko priznanje, ali i motivacija za prihvaćanje dodatnih sugestija, kao i za učenje od drugih kompanija koje sudjeluju u ovom projektu te za intenzivan rad na daljnjem razvoju naših ljudskih resursa. Zahvaljujući certifikatu, na tržištu rada smo među najpoželjnijim poslodavcima u regiji, što nam bitno olakšava potragu za kvalitetnim kadrom – objašnjava direktorica Sektora ljudskih resursa u Valamaru Gordana Fabris. S obzirom na to da je čovjek ključ uspjeha u turizmu, nastavlja Fabris, uloga ljudskih resursa u Valamaru također je ključna, zbog čega taj odjel s upravom ima sustavnu, kvalitetnu i razvojno usmjerenu komunikaciju.

– Prošle smo godine definirali dugoročnu strategiju razvoja ljudskih resursa koja, među ostalim, uključuje daljnji razvoj naše Valamar akademije, internog sustava za edukaciju i trening budućih direktora objekata i voditelja odjela, više od 25 tisuća sati edukacije godišnje za više od tisuću zaposlenika, zapošljavanje novih generacija pripravnika i stipendiranje velikog broja učenika hotelijersko-turističkih smjerova na svim destinacijama, razrađen sustav nagrađivanja radnika... – ističe Fabris. Pokraj svega toga, u Valamaru kontinuirano rade na povećanju zadovoljstva radnika korporativnom klimom i kulturom kroz ulaganja u poboljšanje uvjeta rada, međuljudskih odnosa, mogućnosti razvoja karijere...

Unatoč krizi, Valamar i ove godine planira zapošljavanje velikog broja novih ljudi.

– Glavni cilj nam je očuvanje postojećih radnih mjesta i svi će naši napori biti usmjereni tomu. Povrh toga, za naš novi kongresni i spa hotel Valamar Lacroma Resort, koji u svibnju otvaramo u Dubrovniku, upravo zapošljavamo 200-tinjak novih radnika svih profila. Osim toga, zapošljavamo više od deset pripravnika na svim destinacijama te oko 50 novih animatora – tvrdi Gordana Fabris. Osim otvorenja novog hotela i novih zapošljavanja, Valamar ove godine očekuje i jedan izuzetno zahtjevan projekt.

Informatičke novosti
– Prvi ćemo među hrvatskim hotelijerima uvesti informatički sustav za ljudske resurse, s ciljem integracije svih poslovnih sustava, brze dostupnosti informacija, kao i još učinkovitijeg upravljanja resursima – zaključuje Fabris.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije