Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE MOGU KUPOVATI

Građanima blokirane kartice, banka: Otkrili smo moguću kompromitaciju podataka

Do kraja 2019. godine svi korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
23.07.2020.
u 08:56

Iz banke su im naknadno došle SMS poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem online trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, žale se da su im blokirane kartice te da nisu mogli njima plaćati.

Iz banke su im naknadno došle SMS poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem online trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove.

"Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta. Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje", rekli su iz PBZ-a za Novi list.

Istaknuli su da PBZ i PBZ Card imaju vrlo razvijen sustav sigurnosti i sprečavanja zloupotrebe te svojim korisnicima nude najvišu razinu sigurnosti.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar marela
marela
11:13 23.07.2020.

A sto je sa ljudima koji su dosli na godisnji i ne mogu se vratiti kuci jer ne mogu niti podici gotovinu niti platiti karticom?

Avatar fidelio
fidelio
09:59 23.07.2020.

Ne možeš ugoditi ljudima. Ako paziš da ih netko ne prevari, onda plaču da su im blokirane kartice. Ako ih netko prevari, onda plaču da im se vrati lova. Ako im ne daš karticu jer im je kreditna sposobnost nula, onda kmeče da je nepravedno. That's life :)

Avatar Edgedancer
Edgedancer
09:13 23.07.2020.

Koja internet stranica?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije