Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početna cijena niža nego na burzi

Grad Osijek želi se riješiti svojih dionica Peveca

Pevec
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
19.04.2017.
u 15:30

Riječ je o paketu dionica koje je Grad dobio na ime duga za komunalnu naknadu od pola milijuna kuna, još tijekom stečaja ‘staroga’ Peveca.

Na pomolu je kraj borbe dioničara za prevlast nad Pevecom. U tom simbolu uspješnog izlaska iz stečaja osječka distrubuterska tvrtka Dicentra mjesecima je dokupljivala dionice te krajem ožujka iskočila na prvo mjesto ljestivice najvećih dioničara trgovačkog lanca, s 19,7 posto.

Suparnička Maloprodajna ulaganja vlasnika Samoborke Želimira Kodrića prodala su paket od 17,5 posto upravo, neslužbeno se govori, konkurentskom taboru. Preslagivanje dioničara još traje, a prodaju 763 dionice koje vuče od stečaja drugi put je oglasio i Grad Osijek. Pročelnik za financije i nabavu David Krmpotić kaže nam da je “stari” Pevec Gradu ostao dužan više od pola milijuna kuna za komunalnu naknadu, pri čemu im je u stečaju otpisano 85 posto, a ostatak pretvoren u dionice.

Traži se najmanje 177,3 kune po dionici. Na pitanje zašto se paket nije prodao na burzi na kojoj se sad Pevecom trguje po 235 kuna, u Osijeku kažu da je odluka iz prosinca pa se cijena ne može retrogradno mijenjati. – Želimo biti maksimalno transparentni i pozivamo sve pravne i fizičke osobe da se jave na poziv. Tko da više, postat će vlasnik, kaže Krmpotić.

>>Nekoć veliki ponos Pevecovih ruši se da bi napravio mjesta za - drugi trgovački centar

>>Gdje su danas Pevecovi? Zdravko prodao vinograd Kinezima i radi na viličaru, Višnja se bavi slikanjem

>>Nova uprava Peveca prijavila Uskoku bivšeg stečajnog upravitelja Darka Šketa

Ključne riječi

Komentara 1

LJ
ljkolobaric
17:31 19.04.2017.

Sreća za sve djelatnike, dobavljače i dioničare da je netko uspio zaustaviti Kodrića i njegovu Samoborku. Uništio bi Pevec do temelja, kao što je i sve firme do sada..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije