Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali dioničari LRH:

Grad Opatija dužan je objaviti ponudu za otkup dionica LRH

Predsjednik Udruge malih dioničara LRH Dražen Nikolić
Goran Jakuš/PiIXSELL
08.09.2010.
u 15:50

Dioničari traže objavu sporazuma SN Holdinga i Vlade. Darko Ostoja, čelnik SN Holdinga, nema ništa protiv objave sporazuma, no kaže da to od njega još nije nitko zatražio.

Grad Opatija dužan je dati ponudu za otkup dionica Liburnia Riviera Hotela po cijeni od šest tisuća kuna po dionici, kako je to 2007. godine odlučila Hanfa, tvrdi Dražen Nikolić, predsjednik novoosnovane Udruge malih dioničara LRH. Podsjetimo, tada je odlukom Hanfe Opatija, zbog stjecanja paketa od 25 posto plus jednu dionicu, imala obvezu objaviti javnu ponudu za preuzimanje tvrtke, no ona se žalila na tu odluku i postupak je još u tijeku pa mali dioničari strahuju kako pokušava izbjeći objavu ponude.

– Mislimo da bi najbolje bilo kada bi SN Holding zajedno s Gradom Opatijom objavio ponudu za preuzimanje dionica i sam pokrio te troškove – predlaže Nikolić koji smatra da je cijena od 2300 kuna po dionici, koju im SN Holding navodno planira ponuditi, nepravedna. U srijedu navečer održana je prva skupština udruge, na kojoj su se, između ostalih, pojavili i predstavnici malih dioničara iz Slovenije, kojih je tamo stotinjak.

– I oni su poduzeli određene pravne korake kako bi se zaštitili, a dat će mi i punomoć kako bih ih mogao zastupati na skupštini SN Holdinga – dodaje Nikolić koji i dalje traži od Hanfe da obustavi trgovanje dionicama LRH dok se ne objavi sporazum SN Holdinga i Vlade.

Darko Ostoja, čelnik SN Holdinga, rekao nam je kako nema ništa protiv objave sporazuma, no da to od njega još nije nitko zatražio. Ostale zahtjeve dioničara nije želio komentirati jer je stranka u postupku.

Komentara 2

VO
VolimZagreb
16:24 08.09.2010.

Iako nisam u ovome.... Tako treba. Jedino na ovaj način mali mogu se izboriti za svoja prava....protiv smradova.

AU
aurora08
21:19 08.09.2010.

DARKO OSTOJA to je onaj kaj je zmisljic \"kolo srece\" heheheheehehe to je zet bosanca koji je upropastio metalac iz cakovca heheheheehehe, onda su mu komunjare dali da vodi to yebanu kuponsku privatizaciju, onda je on sa komunistickom klikom pustioo patku\" sve bu krepalo\" prodajte posto poto, koja je to yebana drzava da sev kuponske privatizacije postane vecinski vlasnik holdinga i opatije-fuj komunisti/fasisti, alji najte se sekirati 836000 potpisa svojih drugova i drugarica imate heheheheheehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije