Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaiskrilo među ministrima

‘Google porez’ izazvao svađu

SAD: Novi sporazum nakon izlaska V. Britanije iz EU
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
1/2
23.01.2020.
u 18:55

“Pitanja međunarodnog oporezivanja su vrlo složena. Ako netko želi jednostavno arbitrarno uvesti porez našim digitalnim kompanijama, mi ćemo razmotriti arbitrarno uvođenje poreza proizvođačima automobila”, pojasnio američki ministar financija

Američki i britanski ministri financija, Steven Mnuchin i Sajid Javid, jučer su se u Davosu “dohvatili” oko pitanja kako Europa treba oporezivati velike tehnološke kompanije. Kako navodi Reuters, Javid je izjavio da će Ujedinjena Kraljevina nastaviti s pripremama za uvođenje digitalnog poreza u travnju iako je Mnuchin najavio da bi takav potez mogao izazvati američku odmazdu.

“Pitanja međunarodnog oporezivanja su vrlo složena. Ako netko želi jednostavno arbitrarno uvesti porez našim digitalnim kompanijama, mi ćemo razmotriti arbitrarno uvođenje poreza proizvođačima automobila”, pojasnio je Mnuchin. Da američka “batina” daje rezultate pokazuje Francuska koja je najavila da je voljna obustaviti naplatu poreza od tri posto velikim internetskim tvrtkama nakon što je SAD zaprijetio uvođenjem carina na francuska vina i sireve.

Ministar Javid je kazao kako Britanija neće uzmaknuti. U pokušaju da ublaži tenzije, ministar Mnuchin je rekao da će se to pitanje rješavati “u četiri oka” između predsjednika Donalda Trumpa i premijera Borisa Johnsona.

 

VIDEO Porezi i doprinosi - Hrvatska i dalje europski rekorder u prikupljanju PDV-a

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije