Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova strategija

Goldman Sachs okreće se potrošačkom kreditiranju

Reuters/Pixsell
12.09.2017.
u 10:02

Investicijska banka mijenja smjer, ali ni ovaj put ne potiče realnu ekonomiju.

Nakon što je u Americi krenula s otvaranjem online računa za mase, investicijska banka Goldman Sachs sredinom sljedeće godine usluge svog brenda Marcus namjerava ponuditi i u Velikoj Britaniji, prenosi Financial Times.

Financijska institucija koja je godinama funkcionirala isključivo kao ulagački servis ultrabogatih, okreće se potrošačkom kreditiranju i prikupljanju štednje doslovno i od – sirotinje, jer je minimalni depozit jedan dolar. U sklopu brenda Marcus, zasad samo u Americi, nude nenamjenske kredite od 3500 do 30 tisuća dolara uz fiksnu kamatnu stopu koja iznosi od 6,99 posto do astronomskih 23,99 posto za dulji rok otplate, s obzirom na to da krediti nemaju instrumente osiguranja.

U odnosu na brojke s kojima inače barataju njihovi klijenti, ti su iznosi zaista “kikiriki”. No, premda stubokom mijenjaju strategiju, ni ovaj put ih ne zanima realna ekonomija: ako nije posrijedi financijalizacija, onda je potrošnja. I to ponovo rizična, bez ikakvih kolaterala. U skladu s visokom cijenom posuđivanja, davat će i veću kamatu na depozite.  

 

Komentara 1

CA
car13
21:12 12.09.2017.

Znaci Hrvatska im je uzor prosperiteta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije