Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMJENA U INI

Geszti podnio ostavku, vjerojatno prisiljen zbog lošeg imidža Ine

ina-novi
Foto: Arhivska fotografija
1/4
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
26.02.2010.
u 23:16

Zoltán Áldott, Izvršni potpredsjednik za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe predložen je za poziciju predsjednika Uprave Ine.

Predsjednik Uprave Ine László Geszti povlači se s mjesta predsjednika Uprave, a na njegovo mjesto dolazi Zoltán Áldott objavljeno je u petak kasno poslijepodne na internetskoj stranici Ine, no Zagrebačka burza tu informaciju još nije objavila.

Službeno objašnjenje: Zdravstveni razlozi
Geszti se, priopćeno je, povlači iz zdravstvenih razloga. Spekulira se međutim da je pravi razlog Gesztijeve ostavke loš imidž Ine, a samim time i MOL-a u Hrvatskoj te loše stanje u Ini otkako je preuzeo mjesto šefa Uprave. Gezti je na mjesto predsjednika Uprave Ine došao u lipnju 2009. godine nakon odlaska Tomislava Dragičevića.

Novi šef - Zoltán Áldott
Novi šef Ine Zoltán Áldott trenutno je izvršni potpredsjednik za istraživanje i proizvodnju MOL Grupe i tu će funkciju zadržati i nakon što preuzme Inu. Áldott slovi kao sposoban menadžer, koji ima ogromno iskustvo, te kao dobar poznavatelj prilika u Ini.

Njegov prvi zadatak bit će popravljanje imidža Ine u hrvatskoj javnosti te provođenje korjenitih promjene u upravljanju tom naftnom kompanijom. Predsjednik Uprave Ine na odlasku László Geszti ne odlazi iz mađarske naftne kompanije već će nakon razrješenja preuzeti funkciju starijeg savjetnika Predsjednika i glavnog izvršnog direktora MOL-a Zsolta Hernádija.

Ove promjene stupit će na snagu na dan izvanredne glavne skupštine koja će biti sazvana bez odgađanja. Tehnički Geszti koji je i član Nadzornog odbora Ine istupit će iz tog upravljačkog tijela, a konačni odlazak s čela Ine očekuje se potkraj ožujka.

Komentar Vlade na izmjene u Upravi Ine danas nismo uspjeli dobiti, no za pretpostaviti je kako je tu informaciju premijerka dobila za posjeta Budimpešti sredinom ovoga tjedna. Očekuje se da će premijerka Kosor komentar odlaska Lászla Gesztija dati u subotu tijekom posjeta Krapini, doznajemo kasno večeras u Vladi.

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
00:31 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

UK
Ugo Kajvez
00:52 27.02.2010.

George Soros set to Profit from Euro\'s Demise Friday, 26 February 2010 . The man who broke the Bank of England in 1992 is said to be at the centre of a plot to cash in on the demise ofse of the Euro, however, the end result being aimed for is very, very evil: \"Creating a Centralized Budget within the EU and abolishing the independent budgets currenty maintained by each EU nation state\".

OB
-obrisani-
18:02 27.02.2010.

nisu krivi Mađari za našu mafijašku državu krivi su naši politićari oni su naj veća mafija na svitu i levi i desni i centar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije