Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financije

George Soros vjeruje u spas Grčke; i svjetske burze optimistične

George Soros
Arhiva VL
10.02.2010.
u 09:08

Vjerujem da će Grčka učiniti što god je potrebno ne bi li ispunila uvjete i ostala u eurozoni - ustvrdio je pronicljivi investitor koji je svojedobno zaradio milijarde kladeći se protiv britanske funte.

Milijarder George Soros, koji je zaradio prvu milijardu još 1992. godine kladeći se protiv britanske funte, kazao je da očekuje da Grčka ostane u eurozoni.

- Vjerujem da će Grčka učiniti što god je potrebno ne bi li ispunila uvjete i ostala u eurozoni - ustvrdio je pronicljivi investitor novinarima Bloomberga u Džakarti.

Što se tiče Grčke, svjetske burze također su reagirale optimistično, a na to ih je potaknula vijest da će ECB, europska središnja banka, pomoći Grčkoj da spasi svoje financije i čak četiri puta veći proračunski deficit od dozvoljenog za opstanak u euroregiji.

Dow Jones indeks skočio je 1,52 posto, na 10.058 bodova, dok je S&P 500 porastao 1,30 posto, na 1.070 bodova. Nasdaq indeks ojačao je 1,17 posto, na 2.150 bodova.

Uz Grčku u velikim problemima našli su se Portugal i Španjolska. Prema izjavama portugalskog ministra financija Fernanda Teixeire dos Santosa, koje prenosi BBC, Portugal je daleko od scenarija gubljenja eura kao valute.

- Ne vjerujem da će nas situacija dovesti do takvog scenarija kao što je izlazak iz eurozone - rekao je. Ipak, Teixeirea je priznao da se Portugal našao u najgorim financijskim uvjetima u svojoj bližoj povijesti.

 

Ključne riječi

Komentara 17

PU
placenik_udbe
09:25 10.02.2010.

e da nam je barem soros ministar financija, sud u haagu jedini i nadlezan za sve, da nismo samostalna drzava nego da smo juzna svedska pokrajna, mozda bi i bilo sanse za ovaj jadni narod, al ovak kak je sad cisto sumnjam nema tu srece zadnjih tisucu godina, nece je biti jos tisucu

NE
neni
09:45 10.02.2010.

Pa kaj reći o Georgu Sorosu...sva njegova djela i pokušaji su opće poznati uHR..Nije on niti slučajno niti zbog sposobnosti postao miljarder..pametnima se ne treba \"previše crtati\"

RI
riise
14:31 10.02.2010.

10.02.2010. u 14:06h Ugo Kajvez je napisao/la: 10.02.2010. u 11:57h riise . S kojeg s ti drveta pao?? ....................................................................................... Ako nešto ne razumiješ ili ne shvaćaš onda budi barem toliko kulturan da ne komentiraš, a još manje da vrijeđaš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije