Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog viših cijena energije

Gazpromova dobit upeterostručena u drugom tromjesečju

Gazprom
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.08.2018.
u 13:05

U Gazpromu navode da su u prvoj polovini godine u Europsku uniju i Tursku isporučili više od 101 milijarde kubičnih metara zemnog plina

Neto dobit ruskog proizvođača plina Gazproma više je nego upeterostručena u drugom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama energije.

Gazprom je drugo tromjesečje zaključio s neto dobiti od 259 milijardi rubalja (3,26 milijardi eura), što je više nego pet puta više nego što su zabilježili u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni su prihodi poskočili 31,6 posto, na 1,830 milijardi rubalja.

U Gazpromu navode da su u prvoj polovini godine u Europsku uniju i Tursku isporučili više od 101 milijarde kubičnih metara zemnog plina, šest posto više nego u istom lanjskom razdoblju, napominjući da to odgovara udjelu u europskom tržištu od 34 posto.

Navode i da je prosječna cijena plina namijenjenog izvozu u prvoj polovini ove godine porasla za četvrtinu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na prosječnih 13.858 rubalja za tisuću kubičnih metara plina.

>> Pogledajte i video: Štrajk u brodogradilištu 3. maj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar prahrvat
prahrvat
14:41 30.08.2018.

Kad si dobar s Trumpom, ide to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije