Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆA SIROVINA I DALJE PRIORITET

Franck preradio 700 tona cikorije s hrvatskih njiva

Tvrtka Franck lani je imala 855 milijuna kuna prihoda, no 270 milijuna kuna potraživanja vezano joj je za mjenice
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
03.11.2020.
u 10:15

Naime, uz klasične napitke poput Divke i Kneippa, lansirana je i linija instant-napitaka od žitarica i cikorije Bianka, a od prošle godine i Bianka Classic BIO.

Tijekom ovogodišnje kampanje u Bjelovaru prerađeno je ukupno 700 tona domaće cikorije vrhunske kvalitete, koju je i ove godine za Franck proizveo kooperant Marijo Puškarić, vlasnik najboljeg OPG-a u Hrvatskoj u 2018. u izboru “Zlata vrijedan” Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede. 

Nakon primarne prerade, odnosno vađenja i dopreme, rezanja, sušenja te skladištenja u pogonu u Bjelovaru, koji je za tu namjenu otvoren još 1900. godine, dobiveno je oko 220 tona suhe sirovine. Sušene kockice cikorije se prže, melju i pakiraju u klasične kavovine ili se pak, prema provjerenim recepturama, miješaju sa žitaricama i ječmenim sladom od čega se dobiva beskofeinski napitak, bogat inulinom i drugim vrijednim sastojcima, koji je sve popularniji među djecom i odraslima.

Iz Francka kažu kako stalno osluškuju potrebe modernih potrošača te su se s ponudom napitaka iz te kategorije dodatno prilagodili današnjem brzom načinu življenja koji stavlja naglasak na brigu o zdravlju i prehrani.

Naime, uz klasične napitke poput Divke i Kneippa, lansirana je i linija instant-napitaka od žitarica i cikorije Bianka, a od prošle godine i Bianka Classic BIO. Ističu kako su svi sastojci organskog porijekla i proizvedeni u skladu s uvjetima i strogim propisima za organski uzgoj EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije