Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANA SIGURNOST

Fortenova donirala pola milijuna zaštitnih maskica Civilnoj zaštiti

Istovar maski
Foto: Fortenova grupa
1/2
10.04.2020.
u 10:48

Unatoč velikom izazovu nabavke opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme

Pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski donirala je Fortenova grupa Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH. 

Zaštitna oprema u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna, koja je danas preuzeta sa skladišta Konzuma, namijenjena je korisnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa, priopćili su iz Fortenova grupe.

Pomoćnik ministra Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u obavljanju zadaća vezanih uz suzbijanje epidemije novog koronavirusa.  

- Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske – istaknuo je Trut.

Unatoč velikom izazovu nabavke opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme, od koje je dio namijenjen zaštiti zaposlenika Fortenova grupe, a najveći dio maski odlazi onima koji ih u ovom trenutku najviše trebaju.

- Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi hrvatskih građana. Stoga itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku – izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije