Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šoping

Fond MID Europa Partners ulaže 36 milijuna eura u M+ Grupu

M+ Grupa
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
28.01.2020.
u 14:00

M+ Grupa preuzet će 100% najvećeg turskog call-centra iz portfelja MID-a

Nakon što je lani preuzeo većinski udio u lancu pekarnica Mlinar, fond MID Europa Partners ponovno je u šopingu u Hrvatskoj. Fond usmjeren na srednju i istočnu Europu uložit će 36 milijuna eura u domaću M+ Grupu, na tržištu poznatiju kao Meritus ulaganja, koja će istodobno preuzeti vodeći turski call-centar iz portfelja tog fonda, i to za jednak iznos. Transakcija će se odraditi kroz zamjene dionica dviju kompanija, a trebala bi biti okončana u narednih nekoliko dana, do kraja siječnja.

Zeleno svjetlo dioničara

U prvom koraku M+ Grupa, putem svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje, kupuje 100 posto udjela u turskoj kompaniji CMC koju fond drži putem luksemburške tvrtke Dragon Bidco, a zeleno svjetlo jučer je za preuzimanje dala skupština dioničara Meritus upravljanja.

U pratećem priopćenju na Zagrebačkoj burzi objavljeno je da je CMC vodeći nezavisni pružatelj usluga eksternalizacije poslovnih procesa (BPO usluge) na turskom tržištu, uključujući usluge kontaktnog centra i robotizacije procesa s više od četiri tisuće zaposlenih koji je 2018. godine ostvario 217 milijuna turskih lira prihoda. Nakon te akvizicije u drugom koraku, fond MID Europa Partners steći će 30 posto udjela u Meritus upravljanju.

– Snaga nove grupe ogleda se u činjenici da smo ovom transakcijom postali jedan od najvećih privatnih poslodavaca sa sjedištem u Hrvatskoj, s više od sedam tisuća zaposlenika – izjavio je predsjednik Nadzornog odbora M+ Grupe Zvonimir Mršić.

Najveći regionalni centar

Prema Mršićevim riječima, M+ Grupa pružat će usluge će za više od 220 klijenata iz 58 zemalja, uz godišnji prihod veći od 500 milijuna kuna. Po završetku transakcije, M+ Grupa dodatno će učvrstiti poziciju najvećeg regionalnog centra i pružatelja BPO i CRM (customer relations management, op.a.) usluga u jugoistočnoj Europi s više od 7000 zaposlenih.

Većinski vlasnik Meritus ulaganja su Manica Pirc Orešković i prof. dr. sc. Stjepan Orešković, pročelnik Katedre za medicinsku sociologiju i ekonomiku zdravstva Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Nakon IPO-a prošlog ljeta, udio Oreškovića smanjen je na 58 posto, a manjinski dioničari postali su mirovinski fondovi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije