Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrb

Fininim zatvorenim mirovinskim fondom upravlja Croatia osiguranje

Fina
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
22.01.2019.
u 14:03

U 21 fondu nalazi se 40.478 zaposlenika.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila je Mirovinskom društvu Croatia osiguranje osnivanje i upravljanje zatvorenim fondom Financijske agencije (Fina).

– Svi radnici Financijske agencije koji daju svoju pisanu suglasnost, mogu biti članovi ZDMF Fine – poručili su Poslovnom dnevniku iz te tvrtke. Iz Croatia osiguranja, pak, nije stigao odgovor na upit kakva će biti investicijska strategija fonda te koliko je Fininih zaposlenika spremno za učlanjenje.
Croatia osiguranje već ima iskustva s upravljanjem zatvorenih mirovinskih fondova javnih tvrtki.

Osim za matičnu kompaniju, to mirovinsko društvo upravlja i zatvorenim fondom Hrvatskih autocesta (HAC) te Hrvatske elektroprivrede (HEP). Potonji fond osnovan je 2006., dok je HAC-ov fond pokrenut dvije godine kasnije.

Javni je sektor u posljednje vrijeme vrlo aktivan u osnivanju zatvorenih mirovinskih fondova.
Prošle su godina osnovana dva zatvorena dobrovoljna mirovinska fonda, Policijski ZDMF kojem je pokrovitelj Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a te fond kojem je pokrovitelj Hrvatska pošta. Najnovija Hanfina statistika pokazuje kako u 21 zatvorenom fondu štedi 40.478 zaposlenika iz javnog i privatnog sektora, a njihova ukupna imovina prelazi 908 milijuna kuna.

Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije